Geslaagde eerste inwonersdag

HOF VAN TWENTE - Ruim 100 nieuwe inwoners werden tijdens de eerste inwonersdag afgelopen zaterdag welkom geheten door burgemeester Ellen Nauta.

In een afgeladen raadzaal kregen de genodigden een informatief programma voorgeschoteld waarbij presentator Bert Eeftink op zijn manier en met Twentse humor de lachers op zijn hand had. Met diverse leuke wetenswaardigheden en feitjes over de Hof werden de nieuwe inwoners welkom geheten.

Grote belangstelling
Burgemeester Nauta benoemde met trots het noaberschap in de gemeente plus de rust en prachtige omgeving. Naast een welkom dat nieuwe inwoners vaak in de eigen straat of wijk ontvangen is nu ook gekozen voor een gemeentebrede aanpak. "Wij zijn hier in Twente allemaal heel bescheiden en dat is waarschijnlijk de reden waarom we dit nog nooit eerder op deze manier hebben aangepakt. Maar de belangstelling tijdens de inwonersdag is enorm groot, ze hangen hier met de benen uit in de raadzaal, dus we gaan dit zeker herhalen!"

Woonmaand
Alle inwoners die na november 2018 en tot vorige week in Hof van Twente zijn komen wonen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze dag. Oktober is landelijk benoemd als 'woonmaand' en dat is de reden dat de eerste zaterdag van oktober gekozen is voor deze nieuwe inwonersdag. Naast de bijeenkomst en de inwonersmarkt kon men ook naar de beurs Stappen zetten in Dieka, waar de gemeente en het bedrijfsleven voorlichting gaven over de thema's energie, duurzaamheid en asbest.

Tevreden
Organisator HofMarketing is zeer content met de eerste editie van de inwonersdag. "Een fijn leefklimaat creëren voor de inwoners is waar HofMarketing graag aan meewerkt. Deze inwonersdag is hier een prachtig voorbeeld van. Inwoners moeten zich welkom en gehoord voelen, vandaar deze dag. Het was een mooie combinatie van prachtige verhalen van nieuwe inwoners en een enorm enthousiasme van alle ondernemers die aanwezig waren op de inwonersmarkt", aldus Evelien Meijer.

Meer berichten