Groenste Idee voor Hengelo gezocht

HENGELO - Een appelboom op de markt, interactieve lantaarnpalen of insectenspeculaas bakken: bij de eerste editie van het Groenste Idee van Hengelo buitelden de duurzame ideeën over elkaar heen. Ook dit jaar worden inwoners van Hengelo uitgedaagd met hun groene ideeën over de brug te komen. Steeds meer Twentse gemeenten en organisaties proberen op soortgelijke wijze om mensen te prikkelen na te denken over duurzaamheid in de breedste zin.

Om de vele duurzame lokale initiatieven in het zonnetje te zetten en elkaar te inspireren, organiseert Stichting Groener Hengelo met de Groene Loper Hengelo het evenement 'Het groenste idee van Hengelo'. De ideeën kunnen gaan over het samen vergroenen van je straat maar ook over bijvoorbeeld duurzame kleding, energie, ouderenzorg of hoe we omgaan met het veranderende klimaat. Alle inwoners wordt gevraagd hun groene idee, hoe groot of klein ook, voor 11 november via de website www.groenerhengelo.nl met behulp van een formulier in te dienen.

Prijsuitreiking
Op donderdag 21 november 2019 vindt de prijsuitreiking plaats. Vanaf 19.00 uur zullen in het Kulturhus Hasselo verschillende inspirerende sprekers aan het woord komen en een drietal bokalen en een geldprijs worden uitgereikt. Het groenste idee ontvangt een wisselbokaal en een prijs van 500 euro. Daarnaast zijn er wisselbokalen voor de meest duurzame inwoner en ondernemer van Hengelo.

Meer berichten