Foto Tacjana Litwinska
Foto Tacjana Litwinska

Hengelo wordt slimmer met: Tacjana Litwinska

Ik ben Tacjana Litwinska en ik start eind oktober met lessen Russisch op verschillende niveaus bij de Volksuniversiteit in Hengelo.

Wie een vreemde taal leert, is op zoek naar de sleutel tot een nieuwe cultuur. Wie die taal uiteindelijk beheerst, heeft toegang tot een andere wereld. Met een jaar of acht ontdekte ik in de ouderlijke boekenkast een leerboek van de Russische taal. De sierlijke schrijfletters van het cyrillische alfabet vond ik boeiend en geheimzinnig tegelijk en zo begon ik het op eigen houtje te leren, zonder te weten dat twee jaar later Russisch op school mijn eerste vreemde taal zou worden. In mijn latere jaren ontdekte ik de schoonheid van het gesproken Russische woord. Zelf ben ik afkomstig uit Polen. Voordat ik naar Nederland kwam, studeerde ik Russisch en geofysica aan de Universiteit van Leipzig. Ik geef nu al meer dan vijftien jaar les in de Russische taal bij de Volksuniversiteit. Russisch leren lezen, schrijven en spreken is niet makkelijk. Het kost tijd en inspanning, maar het is de moeite meer dan waard. Wie de wisselende klemtonen, ongewone sis- en keelklanken en zoete formuleringen van deze oer Slavische taal beheerst, treedt binnen in een wereld die zo anders is dan de Nederlandse. Neem een duik in de cultuur van boeiende mensen, wijde landschappen en heerlijke gerechten. Passie voor talen betekent passie voor mensen. De ander willen begrijpen. En wie een ander begrijpt, komt ook veel over zichzelf te weten.

Tacjana Litwinska

www.volksuniversiteit-hengelo.nl

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhofvantwente.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>