Nationale Werkbezoekdag

TWENTE - Dit jaar is op 20 november weer de Nationale Werkbezoekdag. In 2013 werd dit door Prof. Dr. Ton Wilthagen van Tilburg University geïnitieerd om beweging te creëren op de arbeidsmarkt.

Op deze Nationale Werkbezoekdag zetten werkgevers hun deuren open om werkzoekenden een kijkje in de keuken te geven. Een werkzoekende krijgt zo een goed beeld van hoe het er daadwerkelijk aan toegaat in een organisatie.

Laagdrempelig
Doel van de Nationale Werkbezoekdag is om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt laagdrempelig met elkaar kennis te laten maken. Nu eens niet via een selectie op een vacature en een cv, maar "gewoon" in gesprek gaan met elkaar en kennis en ervaring uitwisselen. Zoals Rob Witjes, Hoofd Arbeidsmartktcommunicatie UWV, onlangs de Nederlandse arbeidsmarkt opriep: 'Anders kijken, anders doen, dat is nu nodig op de arbeidsmarkt'. Dat sluit volledig aan bij deelname aan de Nationale Werkbezoekdag voor iedereen in Nederland.

Organisatie
Als netwerkorganisatie voor en door werkzoekenden heeft Stichting DeBroekriem de coördinatie van deze Nationale dag sinds 2017 op zich genomen. Vera Sleutels, projectleider Nationale Werkbezoekdag 2019 vanuit Stichting DeBroekriem: "Ik weet, uit eigen ervaring, dat als je met iemand in gesprek komt er nieuwe, soms zelfs ongekende, mogelijkheden voor je verdere loopbaan ontstaan. Ooit was er een tijd dat ik sterk geloofde in de volledige transparantie van de arbeidsmarkt; er is immers volop technologie en data die dit mogelijk maakt. MAAR... wat heeft de praktijk mij geleerd: de arbeidsmarkt is niet zo transparant als die lijkt. Onbekend maakt vaak onbemind, en daar kan geen techniek en data tegenop. De menselijke factor is en blijft een ongrijpbare factor, maar o zo waardevolle factor in het hele spel. Zelf heb ik de meesten van mijn functies via mijn netwerk verkregen, terwijl ik op basis van mijn cv niet "matchte" met de functie-eisen."

Oproep
Door mee te doen op 20 november - als werkgever, bevlogen werknemer of als werkzoekende - zet je jezelf in de spotlight en kun je (voor-)oordelen wegnemen en de kennis bij de ander vergroten. Zie het als werkgever als een kans om potentiële werknemers enthousiast te maken over jouw bedrijf, vak of branche en als je werkzoekende is het een kans jezelf laagdrempelig in de spotlight te zetten. Ga naar www.werkbezoekdag.nl voor meer informatie of het aanmelden als werkgever.

Meer berichten