Speuren bij Oyfo Kunst & Techniek

HENGELO - Wil jij in de herfstvakantie meedoen aan een bijzondere speurtocht met leerzame proefjes? Kom naar Oyfo Techniekmuseum voor diverse spannende activiteiten.

We hebben allemaal steeds meer elektrische apparaten in huis. Hierdoor is de kans op brand in huis groter. In het kader van de landelijke Brandpreventieweken kun je daarom in het museum meer te weten komen over het gebruik van deze apparaten en het brandgevaar.

Speurtocht
Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan een Speurneuzen-speurtocht. Tijdens het speuren kom je een aantal proefjes tegen waarbij je zelf materialen in brand zal zetten onder begeleiding van de Brandweer Twente. Leer hoe het komt dat een ballon zonder water in brand vliegt en een ballon met water niet. Aan het eind van de speurtocht ontvang je een klein cadeautje. Bovendien kun je een bezoek voor tien personen aan de brandweerkazerne winnen!

Van alles te beleven
Op zondag 20 oktober is om 13.30 uur de officiële opening van deze Brandpreventieweek, verricht door burgemeester Sander Schelberg, Brandweercommandant Stephan Wevers en Oyfo-directeur Lous Kerkhof. Er is buiten materiaal opgesteld van de Historische Brandweer Hengelo. Na de opening volgt een lezing over de inzet van drone Argus bij branden. Hij vliegt boven de brand om te zien waar vuurhaarden zich bevinden, maar kan ook snuffelen aan gevaarlijke stoffen. Voor en na de lezing is Argus in het museum en kun je vragen stellen. Deze zondag is ook een 'Doe- & draaidag'. Dan draaien de oudere, kwetsbare machines. Tegen vergoeding kunnen kinderen tussen 13.30 en 15.30 uur onder begeleiding aan de slag met hun soldeerwerkstuk.
Tijdens de vakantie zijn er ook Doemiddagen op 21 tot en met 25 oktober van 12.30 tot 15.30 uur. Kies voor een klein bedrag een Doepakket: bijvoorbeeld hout branden, glas graveren of een sleutelhanger maken. Vrijwilligers zijn aanwezig om te helpen.

Praktische informatie
De reguliere entreeprijzen gelden. De lezing is voor alle leeftijden en gratis bij te wonen, de speurtocht (20 t/m 26 oktober) is ook gratis. De hele vakantie - ook op maandag - van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Bezoekadres: Industriestraat 9 in Hengelo. Meer informatie op: www.oyfo.nl.

Meer berichten