Hengelo wordt slimmer met Mirjam Skoreng

Mijn naam is Mirjam Skoreng en ik geef dit najaar een cursus Zentangle bij de Volksuniversiteit. Naast docent bij de Volksuniversiteit geef ik workshops en cursussen in mijn eigen atelier.

Mijn achtergrond is docent Levensbeschouwing. In 2012 heb ik de Zentangle-methode leren kennen. Ik zag iemand op YouTube in een filmpje een prachtig patroon tekenen en ik werd er meteen door gegrepen. Mijn leven lang teken ik al en op veel manieren, maar met deze tekenmethode was ik nog niet bekend. Ik ben mij in Zentangle gaan verdiepen en kon eigenlijk niet meer stoppen. Ik heb de tekenmethode geleerd door zelfstudie en vanuit boeken, later heb ik een cursus gevolgd in België bij de eerste Europese Zentangle Teacher. Ondertussen ben ik zelf in het bezit van het Certificaat na het volgen van het Internationale Zentangle Seminar in Frankfurt. Daar heb ik les gehad van de Amerikaanse grondleggers van de methode: Maria Thomas en Rick Roberts. Achter deze tekenmethode zit namelijk ook een filosofie die alleen docenten die daarvoor opgeleid zijn door mogen geven. Het is een makkelijk te leren tekenmethode die zich richt op het tekenen van patronen, de zogenaamde tangles, die je stap voor stap, lijn voor lijn opbouwt. Het is een plezierige manier van tekenen die veel rust en ontspanning geeft.

Mirjam Skoreng

De Volksuniversiteit Hengelo biedt gedurende het jaar diverse leuke, leerzame en inspirerende cursussen en workshops aan voor een brede doelgroep. Kijk voor het actuele aanbod op de website: www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Meer berichten