Belangrijke week: meer vrijheid én meer risico's

HOF VAN TWENTE - Komende week gaat een belangrijke volgende fase in bij de strijd tegen het coronavirus. Het is een week waar veel lezers lang naar uitgekeken hebben: de overheid versoepelt weer diverse coronamaatregelen. Maar met de nieuwe vrijheid komen ook nieuwe risico's. Het zal de komende tijd daarom juist extra belangrijk zijn om u aan de regels en RIVM-adviezen te houden.

De gemeente sprak de afgelopen tijd al regelmatig de waardering uit voor hoe de Hof als gemeenschap omgaat met deze nieuwe uitdaging. Er kwamen zeer veel leuke initiatieven los om anderen te helpen. Vrijwilligers, gewone inwoners, organisaties en ondernemers hebben zich allemaal ingezet om er het beste van te maken. Het blijft wel belangrijk om dit ook de komende tijd nog vol te houden - de strijd tegen het coronavirus is een marathon en geen sprint. We weten simpelweg niet hoe lang dit zal duren.

Genieten op het terras!
Komende maandag versoepelt de overheid vele maatregelen. Zo mag de horeca vanaf maandag 12.00 uur weer open. Weliswaar met 30 gasten binnen en een beperkt aantal buiten, afhankelijk van de terrasomvang en samenstelling van de gasten. Want ook op het terras blijft de 1,5 meter van kracht. De gemeente wil horecaondernemers ondersteunen in deze uitdaging. De gemeente wil samen met hen kijken hoe terrassen uitgebreid kunnen worden. Dit moet hen dan meer kansen op een goede omzet bieden.

Meer open
Verder kunnen ook culturele voorzieningen weer deels open, zo mogen ook theaters en bioscopen in de regio in principe weer open. Velen stellen dit echter nog wel even uit; het is lang niet altijd economisch haalbaar met 30 mensen in een zaal. Hof van Twente kijkt ook vooruit naar de verruimingen voor onder meer campings die snel in zullen gaan.

Meer risico's
De heropeningen brengen ook concrete risico's met zich mee. De overheid en organisaties benadrukken dan ook dat het juist de komende tijd goed is om u aan de regels te houden. Immers, als er weer pieken ontstaan qua besmettingen dan worden de versoepelingen wellicht teruggedraaid.

Meer berichten