Foto:

Heimland de zomer door

DIEPENHEIM - Circus, theater, literair, culinair, film en muziek, het komt in juli en augustus allemaal voorbij in Diepenheim. Onder de naam “Heimland de zomer door” is er een variant gevonden op het jaarlijkse theaterfestival Heimland. In plaats van alles in één weekend te laten zien, staan er nu verspreid over de zomermaanden verschillende try-outs, optredens en andere culturele activiteiten op de agenda.

Diepenheim staat bekend als ‘t Stedeke van kunst, cultuur en natuur. Op het gebied van die drie pijlers is er in deze kern veel te zien en te doen, maar wat veel mensen niet weten, is dat de kunst hier ook gemaakt wordt. Gedurende het hele jaar resideren er professionele, (inter)nationale theatermakers, muzikanten en kunstenaars van diverse disciplines in Werkplaats Diepenheim. Volgens het originele concept van het theaterfestival Heimland zijn er tijdens “Heimland de zomer door” alleen producties te zien die (deels) in Werkplaats Diepenheim gemaakt zijn.

Try-outs
De maatregelen rondom het coronavirus hebben ingrijpende gevolgen voor de artiesten. Het betekent onder meer dat zij veelal niet (samen) konden werken en dus geen volledig nieuwe voorstellingen konden ontwikkelen, laat staan spelen. Ze staan te popelen om hetgeen ze nu hebben, aan het publiek te tonen. Tijdens “Heimland de zomer door” zie je dan ook voornamelijk try-outs. De artiesten kunnen hun productie in een vergevorderd stadium ‘testen’ bij het publiek en de bezoeker krijgt een bijzondere ervaring om het proces en de interactie met de makers van zo dichtbij te ervaren.

Aftrap
De eerste editie van Heimland de zomer door werd deze week afgetrapt door actrice Nhung Dam (onder meer bekend van tv-series als Hendrik Groen, Flikken Maastricht en Dertigers) en regisseur Koos Terpstra. Op woensdagavond waren de theatermakers en schrijvers te gast in de Literaire avond en op donderdagavond speelden ze de try-out van “3 miljoen voetstappen naar Sicilië”, de voorstelling die ze vanaf volgende maand in DeLaMar Theater in Amsterdam spelen.

Kaartverkoop
Kaarten kunnen via www.heimland.nl en in Cultuurcentrum Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim gekocht worden. Om de anderhalve meter afstand te waarborgen, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en is verkoop ’s avonds aan de deur niet mogelijk. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de site en socialmediakanalen van Heimland.

Meer berichten