Toekenningen Cultuurfonds Overijssel

TWENTE - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft de toekenningen voor het tweede kwartaal van 2020 bekendgemaakt.

Deze ronde worden ruim 40 organisaties en projecten gesteund met een bijdrage van in totaal meer dan 150.000 euro. Het geld is uiteraard zeker op dit moment zeer welkom en hard nodig; de culturele instellingen en organisaties hebben door de crisis elke euro nodig. Zij zullen dan ook ongetwijfeld blij zijn met de toekenningen.

Heel divers
De ontvangende organisaties en activiteiten zijn zeer divers. Zo ontvangt de stichting Kamermuziek Almelo 2.000 euro voor een concertreeks en stichting Paco Plumtrek 3.100 euro voor het Liedjesmakersfestival. In Borne gaat er geld naar de Twents Christelijke Oratorium Vereniging, die 3.500 euro ontvangt voor een concert. Enschedese instellingen zijn rijk toebedeeld deze keer; er gaat 45.500 euro naar deze gemeente, waaronder 15.000 euro voor de Twentse Schouwburg en 15.000 euro voor de Nederlandse Reisopera.

Kleine bijdragen
Er zijn ook veel relatief kleine bedragen verstrekt deze keer. Zo ontvangt Bruisend Overdinkel 750 euro voor een film over de geschiedenis van het lokale smokkelen en de Losserse muziekvereniging Sempre Crescendo krijgt 1.000 euro voor muziekbenodigdheden. In Oldenzaal gaat 2.000 euro naar het Snor Amusementstheater en 1.500 euro naar Kunst in de Etalage.

Onder druk
Veel activiteiten staan de komende tijd onder druk door de coronacrisis. Immers, de kunst- en cultuursector lag geruime tijd stil en ook de komende tijd zullen activiteiten nog niet echt normaal kunnen gaan. Wel kondigden ook gemeenten aan dat organisatoren vaak gewoon hun subsidie krijgen dit jaar, ook omdat er wel al kosten gemaakt zijn.

Meer berichten