Gemeentebestuur deelt speciale munt uit

HOF VAN TWENTE - Door het coronavirus kon er dit jaar geen lokale veteranenactiviteit plaatsvinden. Ook het Anjerconcert “Tour of Freedom in Concert” door de Fanfare Bereden Wapens kon geen doorgang vinden. Dat optreden stond gepland op 3 april. En dat alles helaas juist in het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert.

Burgemeester Nauta heeft besloten om op een andere wijze dan gebruikelijk dankbaarheid en erkentelijkheid van het gemeentebestuur over te brengen aan de veteranen in Hof van Twente. In samenspraak met het bestuur van de Stichting Veteranen Hof van Twente heeft men een speciale ‘coin’ bedacht. Het is een metalen munt die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen. Dit type munten komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. De speciale munt is inmiddels verstuurd aan alle geregistreerde veteranen in de gemeente. Op de voorzijde van de munt zijn het nationaal vrijheidslogo en de jaartallen 1945 en 2020 te zien. Daarmee wordt onze 75-jarige vrijheid gesymboliseerd. Op de achterzijde staat het logo van de Stichting Veteranen Hof van Twente dat is afgeleid van het gemeentelogo. Deze coin is bedoeld om veteranen in Hof van Twente met elkaar te verbinden en de herinnering aan onze vrijheid levend te houden. Het gemeentebestuur wil op deze manier haar dankbaarheid en erkentelijkheid uitdrukken voor de inzet van alle veteranen. In overleg met de Stichting Veteranen Hof van Twente en het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht is inmiddels besloten om zowel de lokale Veteranendag als het genoemde concert door te schuiven naar volgend jaar.
Alle activiteiten zijn nu gepland in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 april 2021. Op de zaterdag wordt Veteranendag Hof van Twente gevierd met vanaf circa 13.00 uur een buitenprogramma en vanaf 15.00 uur het officiële programma. Op de zondag vindt dan ''Tour of Freedom in Concert" plaats in De Reggehof in Goor, aanvang om 15.00 uur.

Meer berichten