Subsidie Poen voor Groen van start in de Hof

HOF VAN TWENTE - Afgelopen week is in de Hof de actie “Poen voor Groen” van start gegaan. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten. Doel van de actie is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Concreet houdt de actie in dat inwoners van Hof van Twente tot 50 euro geld terug kunnen krijgen voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier. Inwoners van Hof van Twente die energiebesparende materialen zoals LED-lampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten aanschaffen, worden hiervoor beloond. Zij ontvangen tot 50 euro als subsidie terug als ze meedoen met de actie. Meedoen met de actie is heel simpel; aanmelden kan via de actiewebsite www.poenvoorgroen.nl. Vervolgens dien je de kassabon in op de actiesite. Na goedkeuring ontvangt men dan het aankoopbedrag tot maximaal 50 euro terug op de bankrekening. Deelname kan in de Hof tot 31 maart 2021, maar het subsidiepotje is wel beperkt. Op is op, dus wees er snel bij. In veel andere gemeenten bleken dit soort campagnes al erg succesvol om in ieder geval een stukje bewustwording over energie te stimuleren, bijvoorbeeld door inzicht te geven in het verbruik.

Over Poen voor Groen
De actie “Poen voor Groen” wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens zes Twentse gemeenten te weten Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente en Twenterand. Naast de Geld-Terug-Actie wordt er op lokaal niveau nog meer georganiseerd om inwoners bewust te maken van energiebesparende mogelijkheden. Duurzaam Thuis Twente is een ANBI-stichting en heeft als doel om particuliere huiseigenaren in de veertien Twentse gemeenten te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Belangeloos en kosteloos. Poen voor Groen en Duurzaam Thuis Twente zijn niet commercieel, werken grotendeels met vrijwilligers en staan ten dienste van huiseigenaren in de (deelnemende) Twentse gemeenten.

Meer berichten