Feestelijke opening voor IKC Magenta

DELDEN - Het Integraal Kindcentrum Magenta wordt op zaterdag 26 september feestelijk geopend. Belangstellenden zijn van harte welkom om dan een kijkje te nemen in het nieuwe pand.

Het IKC Magenta aan de Langestraat in Delden ontstond door een fusie van de basisscholen Touwladder, Twickelo en Ranninkschool. De realisatie van een nieuw pand was een belangrijke stap vooruit. Naast dat het toekomstbestendig is voor de scholen zelf, werd het ook als een bijzonder duurzaam project uitgevoerd; misschien wel het duurzaamste schoolgebouw van Europa.

Brede insteek
Het IKC biedt veel meer dan alleen de basisscholen zelf; zo is er ook kinderopvang en buitenschoolse opvang. Alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar moeten hier volop mogelijkheden krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Het doel is om de unieke kwaliteiten van ieder kind te stimuleren, met voldoende aandacht voor eventuele persoonlijke uitdagingen, zo formuleert de gemeente het. Ieder kind krijgt daarom persoonlijke begeleiding. De school wil ook graag een nieuw soort leerling afleveren; eentje die volgens hun visie meer dan ooit een wereldburger moet zijn met aandacht voor verschillende culturele en levensbeschouwelijke perspectieven. Vaardigheden zoals ICT-beheersing en Engels komen nu al vroeger naar voren in het onderwijs. Het IKC Magenta is nog niet helemáál af qua de onderwijsinsteek. Zo is men samen met het naastgelegen Twickel College Delden bezig om onderwijs voor leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar vorm te geven. Dit is nog in ontwikkeling.

Kom ook
De gemeente en het IKC Magenta nodigen ouders, kinderen en andere belangstellenden uit om op zaterdag 26 september naar de officiële opening te komen. Aanvankelijk zou het pand al eerder geopend worden, maar uiteraard was dit niet mogelijk door de coronacrisis. De opening annex open dag verloopt daarom ook wat anders. Belangstellenden kunnen zich aanmelden in tijdvakken van een half uur om het pand te bezichtigen. Dit begint om 13.30 en eindigt om 16.00 uur. Aanmelden kan via www.hofvantwente.nl/magenta26-9

Meer berichten