Solotentoonstelling Jantien Jongsma in Drawing Centre

DIEPENHEIM - Met trots opent Drawing Centre Diepenheim op zaterdag 12 september de solotentoonstelling ‘Het Nieuwe Bouwen’ van beeldend kunstenaar Jantien Jongsma.

Speciaal voor Drawing Centre Diepenheim creëerde Jongsma grote muurschilderingen die de hele ruimte vullen. Recente en reeds bestaande tekeningen en collages zijn samengebracht. Als geheel vormt de tentoonstelling een nieuw werk.
Jongsma’s kleurrijke werken op papier zijn verhalend van karakter en laten een persoonlijke, vaak gemythologiseerde visie op haar directe leefomgeving zien. ‘Het Nieuwe Bouwen’ is als een wandeling door Slotervaart te Amsterdam, de huidige woonplaats van de kunstenaar. Al dwalend door de tekeningen ontvouwen zich de idealen van de jaren vijftig: “licht, lucht en ruimte” en de hoop op een nieuw leven. Architectuur- en kleurelementen, kenmerkend voor de toenmalige stedelijke vernieuwing, combineert Jongsma met dagelijkse observaties en gedachten over haar leven in Slotervaart, wat Het Nieuwe Bouwen zowel intiem als gelaagd maakt.

Opening
De opening vindt plaats op zaterdag 12 september vanaf 16.00 uur. U dient zich hiervoor aan te melden via info@kunstvereniging.nl. De tentoonstelling zal tot en met zondag 3 januari 2021 te zien zijn. Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Drawing Centre Diepenheim is gevestigd aan de Kuimgaarden 1 te Diepenheim.

Afbeelding: ‘Spring High’ (gouache op papier)

Meer berichten