Crosscircuit van het Oosten afgelast

TWENTE - De organisatie van het Crosscircuit van het Oosten heeft besloten om dit najaar geen crosscompetitie te houden. De deelnemende verenigingen doen wel individuele lopen bij gelegenheid en binnen de geldende regels en adviezen.

“De afgelopen periode zijn we druk aan het overleggen geweest hoe we op een goede manier invulling kunnen geven aan het crosscircuit voor komend seizoen. Helaas is het tot nu toe niet gelukt om op alle locaties toestemming te krijgen om de desbetreffende crossloop door te kunnen laten gaan”, aldus de organisatie. Niet verrassend is de coronacrisis ook hier de grote spelbreker. Het organiseren van een grotere crossloop met meer deelnemers brengt immers specifieke uitdagingen met zich mee qua het afstand houden en op facilitair vlak. De organisatie wil uiteraard ook geen enkel risico nemen. Daarom werd besloten om de overkoepelende competitie dit najaar te laten vervallen.

Eigen invulling
Alle deelnemende verenigingen, AV Rijssen, ASV Atletics uit Nijverdal, AV Holten, AV Twenterand en AV Goor gaan de komende tijd alsnog hun best doen om de crosslopen als individuele lopen te organiseren. De doelstelling van het Crosscircuit van het Oosten is om er voor het seizoen 2021-2022 weer te staan met een volwaardig ‘Zorgsaam-SNS crosscircuit’.

Meer berichten