Foto: Monique Setlight | Crematoria Twente

Herdenkingen bij corona-monumenten

TWENTE - Dinsdag is de aftrap gegeven voor de landelijke campagne ‘Aandacht voor Elkaar’. Dit najaar is er extra aandacht voor de moeilijke periode die wij collectief doormaken en het belang om naar elkaar om te kijken. In dit kader werden ook herdenkingen gehouden bij de tijdelijke corona-monumenten in Twente.

Ook de uitvaartsector werd door het kabinet gevraagd om activiteiten te organiseren waar aandacht is voor verdriet, verlies en andere gevolgen die mensen ervaren als gevolg van de coronacrisis. Crematoria Twente heeft op alle vier locaties coronaherdenkingsplekken ingericht. Deze worden druk bezocht en voldoen aan een echte behoefte voor mensen die de afgelopen maanden afscheid moesten nemen van een naaste.

Herdenkingen
Dinsdag werden diverse herdenkingen gehouden op deze locaties. Zo legde burgemeester Onno van Veldhuizen bloemen bij de herdenkingsplek in Enschede. Bij het crematorium in Borne legde burgemeester Pierik bloemen. Bij het crematorium in Almelo deed burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo dit, samen met burgemeester Doret Tigchelaar van Wierden. In Oldenzaal legden wethouders Rob Christenhusz van Oldenzaal en Anja Prins van Losser bloemen. Bij deze herdenkingen las Regina Hilhorst een gedicht voor, met muzikale omlijsting door Hannah Wit.

Uitdagende tijd
De afgelopen tijd verliepen ook uitvaarten vaak heel anders dan voor de crisis; er was soms geen of weinig gelegenheid om afscheid te nemen van de overledene en ook aanwezigheid bij uitvaarten zelf moest sterk beperkt worden. Hierdoor konden veel mensen niet zo gepast afscheid nemen en een verlies verwerken. De tijdelijke monumenten bieden dan ook veel steun in dit proces. Zij blijven ook de komende tijd nog staan.

Meer berichten