Een uniek monument voor een uniek mens

ENSCHEDE - Er is weinig zo persoonlijk als een grafmonument. Of u nu kiest voor begraven of cremeren, u wilt graag iets tastbaars achterlaten. Een plek of object waar nabestaanden herinneringen op kunnen halen en het verlies kunnen verwerken. Dove natuursteen helpt u graag bij deze zeer persoonlijke keuze.

De afgelopen tijd werd bij Dove natuursteen druk gewerkt aan de nieuwe showroom waar een ruime selectie van grafmonumenten te zien is. Met in totaal meer dan 170 jaar ervaring mag u rekenen op een persoonlijke benadering waarbij uw wensen voorop staan. Een monument is een laatste, fysieke uiting van een mooi leven; het moet goed recht doen aan de persoon die het herdenkt. “Het begeleiden van mensen in dit proces is heel bijzonder werk; er komt vaak veel emotie bij kijken”, aldus Jacob van de Goor die mensen adviseert bij hun keuze.

Veel mogelijk
De nieuwe showroom helpt om inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor een passend monument. Er is niet zoiets als een ‘standaard’ monument - ieder mens zal zijn persoonlijke accenten willen leggen in het eindresultaat. Door veel te laten zien, kunnen mensen zich goed oriënteren. “We kunnen bijvoorbeeld de diverse materialen en versieringen laten zien voor een grafmonument, zoals alle symbolen, versieringen en belettering van brons. Met name combinaties van materialen zijn populair; zoals glas met diverse steensoorten of roestvrij staal. Ook mooi verwerend cortenstaal is mogelijk.”

Een unieke urn
In de moderne, sfeervolle showroom kwam volop ruimte voor urnen en attributen in vele vormen. Vaak zijn mensen verrast over hoe een urn er uit kan zien; er zijn vele mooie design-urnen in materialen zoals RVS of zelfs kristal die niet misstaan in het interieur. Als je niet weet dat het een urn is, valt het niet op. Ook de waterurn voor buiten is steeds bekender. Hierbij wordt een pijpje in de grond geplaatst waarbij een urn langzaam bij regenval de as afgeeft in de bodem. Een geleidelijk proces, ten opzichte van het uitstrooien. Deze kan bijvoorbeeld geplaatst worden op een voor nabestaanden belangrijke plek. Zoals bij een geliefde boom, waar de dierbare vaak onder zat.

Kom langs
U bent van harte welkom in de showroom. Gevestigd aan de Hendrik ter Kuilestraat 205 in Enschede. In verband met RIVM-adviezen verzoeken zij u wel om een afspraak te maken. Dit kan via: 053 - 4315819. Kijk ook op: www.dove-natuursteen.nl

Meer berichten