Slimmer met Bram Mieras

HENGELO - Ik ben Bram Mieras en geef op 29 oktober een introductieworkshop ‘Praten over Poëzie’ bij de Volksuniversiteit in Hengelo en op 16 november in Almelo. Bij voldoende animo geef ik aansluitend cursussen ’Praten over Poëzie’.

Met de stripboekjes van Flipje Tiel is het zo’n beetje begonnen: rijmende verhaaltjes. Ook de christelijke “versjes” die ik elke zondag uit mijn hoofd leerde, omdat ik ze misschien op maandagmorgen zou moeten opzeggen, hebben mijn gevoel voor rijm, metrum en beeldspraak ontwikkeld. En natuurlijk de popmuziek in mijn tienertijd. Het prachtige gedicht Het carillon, van Ida Gerhardt, dat ik op het eindexamen moest voordragen en bespreken. De studie Nederlands in Amsterdam met een afstudeerscriptie over de poëzie van Geerten Gossaert en daarna decennialang in de lessen Nederlands gedichten analyseren en er met leerlingen over praten. Mijn interesse voor gedichten is alleen maar toegenomen en het is mij steeds duidelijker geworden wat een belangrijke rol poëzie speelt en kan spelen in de levens van mensen. Geen wonder dat bij ingrijpende gebeurtenissen en indrukwekkende ervaringen, geboorte en dood, liefde en angst, poëzie zich laat horen. Het praten over poëzie is niet alleen leerzaam en leuk maar vooral ook verrijkend doordat je samen nadenkt en praat over je eigen leven, de ups en downs en de waarde ervan.

Bram Mieras

De Volksuniversiteit heeft naast de workshop 'Praten over Poëzie' nog vele cursussen en workshops zowel in Hengelo als in Almelo. Dus als u interesse heeft in een cursus Duits voor gevorderden, Arabisch voor beginners, astrologie, assertiviteitstraining, fotografie of één van de vele andere opleiding ga dan naar www.volksuniversiteit-hengelo.nl

Meer berichten