Burgemeester en Wethouders lezen voor in Kinderboekenweek

HOF VAN TWENTE - Je zou het haast vergeten met de huidige crisis, maar er zijn ook nog veel leuke activiteiten die wél doorgaan op dit moment. Zo zitten we nu nog steeds in de Kinderboekenweek, die tot en met zondag loopt.

Boeken zijn een perfecte manier om alle dagelijkse beslommeringen even te vergeten. Een waarheid die opgaat voor zowel jong als oud. Boeken lezen is ook een goede manier om het leven een beetje te relativeren. En voor de jongste lezers helpen zij ook bij het ontwikkelen van hun taalgevoel en leesvaardigheid. In Hof van Twente is er ook een leuke jonge traditie: op de Dag van de Duurzaamheid tijdens de Kinderboekenweek lezen de burgemeester en wethouders van de gemeente voor op de basisscholen in Hof van Twente. Maar gezien de huidige uitdagingen moest dat dit jaar wat aangepast worden.


Donderdag was het zover; burgemeester Ellen Nauta las samen met wethouders Harry Scholten, Pieter van Zwanenburg en Wim Meulenkamp voor aan de kinderen van de basisschool. Dit gebeurde dit jaar heel modern; via internet. De burgemeester mocht voorlezen aan de jongste jeugd uit groep 1 en 2, de wethouders lazen voor aan de groepen 3 tot en met 8.


De Duurzame PABO maakt elk jaar een landelijk boek over een duurzaam thema. Kinderen mogen daarbij illustraties aanleveren voor bij de verhalen. Dit jaar is een bijzonderheid dat ook de tekeningen van de 12-jarig Britt Scharpert uit Diepenheim terug te vinden zijn in het boek! Britt is helemaal enthousiast dat haar tekeningen in het boek staan. Juf Gerrie Meijer van het vak HVO (humanistische vormgeving) had haar gevraagd om mee te doen. Britt vertelde haar: “Ik vind duurzaamheid, tekenen en mode heel leuk om mee bezig te zijn. Ik zit nu op de Vrijeschool in Zutphen. Daar hebben we ook het vak Textiel. We maken van oude stoffen nieuwe dingen, dat vind ik echt geweldig! Ik wil later ook mode-ontwerpster worden!”

Meer berichten