HofMarketing reikt digitaal Hoffelijkheidsprijs uit

HOF VAN TWENTE - Hofmarketing heeft de jaarlijkse Hoffelijkheidsprijs eindelijk - online - uit kunnen reiken. Aanvankelijk zou dit al op 12 maart gebeuren in De Kroon in Markelo, maar door de pandemie was dit niet mogelijk.

De uitreiking zou samenvallen met een gezellige netwerkavond. Dit is ook een half jaar later niet haalbaar. Daarop werd besloten om de Hoffelijkheidsprijs 2020 op een alternatieve manier te overhandigen. Een cameraploeg werd op pad gestuurd om de prijzen uit te reiken aan de winnaars in de categorieën wonen, werken, en recreëren. Ook de Held van de Hof is inmiddels verrast met de prijs. De reportage hiervan is deze week gepubliceerd op alle social media kanalen van HofMarketing/Visit Hof van Twente. Er zijn in maart ruim 2.000 stemmen uitgebracht en daarnaast heeft de deskundige vakjury punten mogen verdelen. Dat bij elkaar optellend kwamen ze op de volgende winnaars.

De winnaars
In de categorie wonen won dansclub Hand in ‘t Tuk in Markvelde. Een groep enthousiaste jongeren heeft uit eigen beweging een buurtfestival georganiseerd in Markvelde. Binnen een week wordt een sportveld omgetoverd tot een heus festivalterrein voor het buurtfestival Hand in ‘n Tuk. De winnaar in de categorie Werken is Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. Deze biedt met haar zorgboerderij dagbesteding aan mensen met verstandelijke beperkingen, psychische stoornissen en leerproblemen en helpt mensen zo verder. In de categorie Recreëren: Heimland in Diepenheim. Het meerdaagse evenement Heimland is in 2019 voor de tweede keer georganiseerd en vindt altijd eind juli plaats. Gerrit van der Kolk uit Diepenheim werd geëerd als Held van de Hof. Hij is ontzettend actief in het stedeke. Na jaren ondernemerschap, ondersteunt hij nu meerdere verenigingen. Het liefst op de achtergrond, maar zijn tomeloze inzet verdient een nominatie en eigenlijk ook de titel Held van de Hof! Je hoeft Gerrit maar te vragen en hij staat klaar, vaak dezelfde dag nog. De jury bestond uit afgevaardigden uit de Hof: Markelo: Olle Geurts. Goor: Mark van het Bolscher. Diepenheim: Hanneke in Traa. Bentelo: Esther Borre. Hengevelde: Carla Hemel. Delden: Egbert Jaap Mooiweer

Meer berichten