Intiem herdenken in Herdenkingspark PuurOord

BOEKELO – In het leven krijg je bij veel dingen een handleiding. Maar bij de dood en het rouwproces is dit niet zo. Ieder mens verwerkt verlies in zijn of haar eigen tempo en op een eigen manier. Voor veel mensen is een fysieke herdenkingsplek een goede manier om stil te staan bij het verlies. Verscholen in de mooie natuur van Boekelo ligt aan de Strootmanweg 50 Herdenkingspark PuurOord. Hier kunt u zelf invulling geven aan de wens voor een herdenkingsplek.

Dit kan door middel van het planten van een boom; een mooie symboliek dat het leven doorgaat en dat we ook als mens weer kunnen groeien en sterker kunnen worden na een verlies. Bomen zijn van oudsher verbonden aan herinnering, leven, hoop en toekomst. Het planten van bomen bij een bijzondere gebeurtenis is een eeuwenoude traditie.

Uniek proces
Het verlies van een dierbare is een proces zonder handleiding; het verwerken van rouw doen we allemaal op onze eigen manier. Voor veel mensen is een graf op een begraafplaats een mooie keuze of het uitstrooien van as na crematie. Maar er is ook meer mogelijk; zoals het planten van een herdenkingsboom. Hier kan as uitgestrooid worden of meegeplant worden in een afbreekbare urn. Zo is er een mooie, natuurlijke plek om de dierbare te herdenken; een plek die rust uitstraalt en uitnodigt tot reflectie. Een plek waar men dagelijks terecht kan en die intiemer is dan een grotere begraafplaats.

Eigen ritueel
Wanneer men kiest voor het planten van een boom in het Herdenkingspark, kan het ‘ritueel’ hierbij een geheel eigen invulling krijgen. U kunt kiezen uit diverse bomen die zelf geplant kunnen worden. Bijvoorbeeld de Japanse Levensboom; symbool voor hoop, liefde en tijdloosheid. Of de els; symbool voor de liefde. Bij het zelf in te vullen plantritueel is ruimte voor het voordragen van een gedicht, muziek, verhalen, foto’s of andere invulling om stil te staan bij het leven van uw dierbare. Niets moet, maar veel kan; uw wensen staan hierbij centraal. De boom wordt ook voorzien van een kleine plaquette met bijvoorbeeld de naam, geboorte- en overlijdensdata en een lijfspreuk of andere invulling. U kunt kiezen voor het plaatsen van een boom met plaquette, of alleen een plaquette die bijvoorbeeld bij een bestaande boom op het perceel geplaatst kan worden. Dit kan allemaal met of zonder verstrooiing of meeplanten van de as. Ook kiezen voor alleen asverstrooiing is mogelijk. Herdenkingspark PuurOord geeft u graag een passend advies over de diverse mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Plant nu een boom
Momenteel is het de tijd om jonge bomen te planten; er zullen dan ook weer diverse nieuwe herdenkingsbomen geplant worden in oktober-november. Is een herdenkingsboom ook iets voor u? Herdenkingspark PuurOord nodigt u uit om contact op te nemen over de mogelijkheden. Bent u hier nog niet aan toe? In het voorjaar zal de volgende serie bomen geplant worden. Bel met: 06-37 45 61 63 of 06-20 255 884 of kijk op: www.puuroord.nl

Meer berichten