Een perfect kindergebit? Gewoon Gaaf!

HENGEVELDE - Tandartspraktijk De Marke draagt zorg voor een perfect gebit voor jong en oud. Naast de algemene tandheelkunde bieden zij ook esthetische tandheelkunde, mondhygiëne en kindertandheelkunde aan. Om kinderen én ouders te helpen met een perfect kindergebit, gebruiken zij sinds dit jaar de Gewoon Gaaf methode.

Goede mondzorg is belangrijk voor een leven lang genieten van een gezond gebit. Dit begint al zodra de eerste melktand doorkomt. Als ouder is het belangrijk om al vroeg samen met het kind goed te leren poetsen; dit is de basis voor een gezond gebit. Maar de Gewoon Gaaf methode voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar gaat een stuk verder.

Goede inzichten
“Iedere patiënt is uniek; ook al op jonge leeftijd. Geen twee kindergebitten zijn hetzelfde”. Preventieassistente Saskia Bolster legt uit: “Er zijn veel dingen die van invloed kunnen zijn op de mondgezondheid: het poetsen, maar ook vooral het eet- en snoepgedrag. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op de mondgezondheid.” Gewoon Gaaf is er op gericht om dit inzichtelijk te maken en bij te sturen waar nodig. Zo wordt voor ieder kind een individueel plan voor preventie en zorg opgezet. Hierbij kijkt men onder meer naar het eet- en drinkgedrag; bijvoorbeeld door het bijhouden van een voedingsdagboekje. Een risico-inschatting geeft aan waar eventuele problemen kunnen ontstaan en hoe deze voorkomen kunnen worden. Dit bepaalt dan onder meer hoe vaak een kind uitgenodigd zal worden in de praktijk. “Met een stukje positieve coaching helpen we ouders en kinderen samen om het gebit gezond te houden.”

De juiste preventie
Bij de Gewoon Gaaf methode wordt sterk ingezet op preventie en goede zelfzorg. Afhankelijk van het gebit en de specifieke risico’s kán bijvoorbeeld gekozen worden voor sealen van kiezen of fluoridebehandeling. Maar: deze zijn niet meer zo standaard als vroeger. Zo is de beste fluoridebehandeling nog altijd twee keer per dag goed poetsen met fluoridetandpasta.

Goede band
De Gewoon Gaaf methode brengt kinderen dus al vroeg in contact met de tandarts. Het doel is een vertrouwensband op te bouwen tussen het kind, de tandarts en de ouders. Dit kan ook zeker op latere leeftijd helpen om angst voor de tandarts te voorkomen.

Geen extra kosten
Belangrijk om te weten: de Gewoon Gaaf methode valt honderd procent onder de basisverzekering. Tevens is er geen eigen risico van toepassing. Het voorkomen van problemen is immers een belangrijk aspect van de mondzorg. Als ouder kun je je kind zo een belangrijke vaardigheid en goede mondgezondheid meegeven waar zij een leven lang plezier van hebben.

Meer informatie
Tandartspraktijk De Marke geeft kinderen én ouders graag meer informatie over de Gewoon Gaaf methode. Uiteraard bent u ook voor reguliere mondzorg van harte welkom; de praktijk verwelkomt graag nieuwe patiënten. Tandartspraktijk De Marke is gevestigd in het Kulturhus De Marke aan de Bretelerstraat 16 in Hengevelde. Bel voor informatie met 0547-333 782 of kijk op: www.tandartspraktijkdemarke.nl

Meer berichten