Gedichtbundel Geert Christenhusz te koop

TWENTE - ‘Goa, stoa en verwonner’ is de titel van de nieuwe poëziebundel van Geert Christenhusz (1949, Oldenzaal). De titel kan opgevat worden als een uitnodiging om in Twente op zoek te gaan naar mooie, gedenkwaardige en speciale plekken, dorpen en steden.

Deze worden op dichterlijke wijze beschreven in 81 gedichten, 41 in het Twents en 40 ‘hertaald’ in het Nederlands, met uitzondering van het titelgedicht. Het geheel vormt een prachtig poëtisch verhaal over deze streek, in mooi, authentiek Twents en in een hertaling naar het Nederlands waarbij de vorm en het karakter van het origineel behouden blijft. Van Oost (de Lutte) naar West (Nijverdal), van ‘berg’ naar ‘berg’ (Tankenberg, Holterberg), van Noord (Langeveen) naar Zuid (Haaksbergen), het is een reis door onze prachtige regio en voor toeristen een bron van informatie over (eigen)aardigheden en couleur locale. De bundel is met mooie illustraties van Annelies Meijer verluchtigd en bevat een kaart waarop de plaatsen en plekken van de diverse gedichten staan aangegeven.

Nu te koop
‘Goa, stoa en verwonner oe’ is een uitgave van Mélange-Literair (red. Annet Meijerink-Nijhuis) en is in druk verschenen bij Focus Print & Druk te Oldenzaal. De bundel is, vanaf 20 november, voor de prijs van € 14,95 te koop/bestellen bij www.melange.nu en bij boekhandel Broekhuis www.boekhandelbroekhuis.nl (Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal).

Meer berichten