Wegwijs in de wereld van palliatieve zorg

Wegwijs in de wereld van palliatieve zorg

TWENTE - De Netwerken Palliatieve Zorg Twente hebben samen met diverse ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en zorgprofessionals in Twente een levenspad palliatieve zorg ontwikkeld. Dit is een online informatiebron die je goed kunt gebruiken in de palliatieve zorg. Het levenspad is een pdf waarin je in stappen je eigen pad kunt kiezen. Zo wandel je door alle benodigde informatie.

Wanneer het levenspad gebruiken? Er zijn drie paden: voor de patiënt, de naaste/mantelzorger en de zorgprofessional/vrijwilliger. Een bewuste keuze, omdat de paden niet altijd gelijk lopen. De paden zijn opgedeeld in vier stappen: Signaleren en markeren, Leven in de palliatieve fase, Laatste levensfase en Nazorg. Daarnaast is er speciale aandacht voor proactieve zorgplanning. In gesprekken met zorgprofessionals kijk je samen vooruit en maak je afspraken zodat de zorg aansluit op de wensen en behoeften van patiënt en naasten. Ook is het thema rouw opgenomen in het levenspad. Tot slot is extra informatie toegevoegd voor mensen in de palliatieve fase, die specifieke zorg nodig hebben.

Altijd in beweging
Het pad is nooit af. Het wordt steeds aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de zorg voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten. Het levenspad is te vinden op de website: www.netwerkpalliatievezorg.nl/twente onder het kopje patiënten en naasten. Via een animatiefilmpje leer je binnen 1 minuut hoe het levenspad werkt. Papieren flyers over het levenspad zijn te bestellen bij de netwerken via npztwente@hotmail.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinatoren van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente, Agnes van Berkum a.vanberkum@carintreggeland.nl of Gerda Kievitsbosch g.kievitsbosch@zgt.nl

Meer berichten