Oefenen met WhatsApp-buurtpreventie

Oefenen met WhatsApp-buurtpreventie

MARKELO - Een waakzame buurt is minder aantrekkelijk voor inbrekers. En om samen waakzaam te zijn is de inzet van WhatsApp-groepen een handig middel om elkaar te waarschuwen. Ook in Markelo worden deze inmiddels toegepast.

Er wordt rond deze tijd een oefening gehouden in Markelo waarbij buurtbewoners uit moeten kijken naar een stereotype inbreker en vervolgens via WhatsApp meldingen doorgeven. Zo kan geoefend worden met bijvoorbeeld het doorgeven van een locatie, signalement of kenteken, waarmee de politie hopelijk sneller een dader op kan pakken.

Succesvolle insteek
Dit soort oefeningen worden door de politie regelmatig georganiseerd in waakzame wijken door heel Twente. Immers, dit soort groepen zijn de ogen en oren van de politie. Deze benadrukt dat er uiteraard naast de onderlinge alarmering ook altijd gebeld moet worden met 112 of 0900-8844 voor minder spoedeisende situaties. Veelal ondersteunt de politie of gemeente dit soort waakzame buurten met de plaatsing van speciale borden; zo is het ook voor potentiële inbrekers duidelijk dat de wijk goed alert is op onraad en de pakkans hoger is.

Help mee
Hoe meer buurtbewoners lid zijn van een WhatsApp-groep, hoe waakzamer en veiliger de buurt is. Wie meer informatie wil over deze groepen kan kijken op www.wabp.nl In Markelo is ook een aparte Facebookpagina opgezet; ‘Buurtpreventie Markelo Diepenheim’.

Meer berichten