Beloon jouw BOB, ook tijdens de feestdagen

Beloon jouw BOB, ook tijdens de feestdagen

TWENTE - Het is helaas een gegeven: er stappen nog te vaak mensen onder invloed van alcohol achter het stuur. Tijdens de feestdagen maken veel beginnende bestuurders deze fout; ze kennen de risico’s nog niet zo goed of onderschatten het effect op hun eigen rijgedrag. Om aandacht te vragen voert TeamAlert voor en tijdens de feestdagen weer de BOB-campagne.

Nog steeds stappen in Nederland veel automobilisten met te veel alcohol op achter het stuur, ook onder beginnende bestuurders. Uit een onderzoek dat TeamAlert vorig jaar deed bleek dat één op de vijf mannelijke beginnende bestuurders wel eens autoreed met meer alcohol op dan wettelijk is toegestaan. Dit gebeurde het vaakst na een bezoek aan vrienden of na een feestdag, zoals Kerstmis of de jaarwisseling. De ondervraagden gaven meerdere reden waarom ze met te veel alcohol op reden: de hoeveelheid alcohol dat ze hadden gedronken was niet veel meer dan wettelijk is toegestaan of de autoritjes waren vrij kort, waardoor het volgens hen geoorloofd was om onder invloed te rijden. Deze jongeren praatten hun gedrag goed, maar onder invloed rijden van alcohol is en blijft gevaarlijk. Al na twee glazen alcohol neemt je reactiesnelheid af om bijvoorbeeld te remmen, met grote gevolgen voor de remweg.

BOB belangrijk
Ook al zijn de feestdagen dit jaar anders dan andere jaren, is het nog steeds mogelijk om in kleine kring op visite te gaan bij vrienden en familie. Een goede manier om hierna veilig thuis te komen is het aanwijzen van de BOB, die nuchter blijft en de anderen veilig thuis brengt. Om aandacht te vragen voor de nuchtere bestuurder, start TeamAlert met de BOB-campagne.

Fitbit winnen?
TeamAlert vindt het belangrijk dat jongeren onderling goede afspraken maken over wie de BOB is. Zo kan iedereen veilig thuis worden gebracht tijdens de feestdagen. Daarom wil TeamAlert de BOB en zijn vrienden belonen met een nieuwe winactie. Laat aan ons weten waarom jouw BOB een extraatje verdient en maak kans op een Fitbit voor jou en je BOB. Kijk op: www.teamalert.nl

Meer berichten