Snorrewind heeft mooi bedrag ingezameld voor Villa Joep

Snorrewind heeft mooi bedrag ingezameld voor Villa Joep

MARKELO - Manege Snorrewind Markelo zamelt al een aantal jaren geld in voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker. Door de coronapandemie konden een aantal acties, waaronder het grootste evenement - de Hippolon voor Villa Joep - dit jaar niet doorgaan. Toch werd er door ruiters, vrijwilligers en door Team Snorrewind op creatieve wijze inzamelingsacties opgezet.

De jaarlijkse kerstbakjesavond werd vervangen door een kerstbakjes bestelsite, waar Jeannette Hargeerds actief mee aan de slag ging. Zij organiseerde daarnaast een kerstworkshop voor hele kleine groepjes. In plaats van de jaarlijkse spooktocht bedacht het organiserende team een thuisbingo en een pubquiz. Van de fooienpot in de kantine werd niets verwacht, maar deze bleek - mede door een aantal grotere giften - toch goed gevuld te zijn. Sanna Schrijver, één van de jongere deelnemers aan de Hippolon, heeft samen met haar klasgenootjes een flesseninzamelingsactie gehouden. De oliebollenbakgroep vond een alternatief in een bestellijn. Op oudejaarsdag konden de sponsorbollen worden afgehaald. Dit jaar werd niet zelf gebakken, maar heeft de Almelose bakker LEO de lekkernijen aangeleverd. Door Kyra Bouwhuis en haar opa werd op bestelling weer huisgemaakte rookworst en balkenbrij geleverd. Tijdens de eerste lockdown organiseerden noodnoabers Snorrewind en De Poppe samen een Drive-through. Tijdens de rit konden tulpen en schnitzels vanuit de auto gekocht worden. Van de opbrengst ging een mooi bedrag naar Stichting Villa Joep. Er werden zelfgemaakte kerstkaarten verkocht en kerstbomen werden ingezameld.

Oudejaarsborrel
Geen Oudejaarsborrel dit jaar, maar wel via social media een film met het jaaroverzicht van de manege en de uitreiking van een cheque aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Renes was zichtbaar verrast door het bedrag van € 11.094,50. Ondanks dat het de helft van het opgehaalde bedrag van 2019 was, spraak Jelle toch van een record. “Juist in coronatijd is het fantastisch om te zien dat mensen zich nog steeds zo inzetten voor dit goede doel”. Ook gaf hij aan dat de donaties in het afgelopen jaar logischerwijs terugliepen. “Maar”, zo sprak Renes “Neuroblastoom houdt geen rekening met corona, en denk aan de zieke kinderen die geen opa’s en oma’s aan het bed kunnen ontvangen. Ouders die de zo nodige steun uit de familie en omgeving slechts via omwegen kunnen ontvangen. Een arm, een knuffel, het is zo belangrijk” wist hij helaas uit eigen ervaring te spreken. Jelle Renes bedankte iedereen die een bijdrage heeft gedaan. De film en de toespraak van Jelle Renes zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van Manege Snorrewind Markelo.

Meer berichten