Gratis warmtefoto voor huiseigenaren

Gratis warmtefoto voor huiseigenaren

HOF VAN TWENTE - Buiten is het koud en guur deze weken. En als je een huis hebt dat slecht warmte vast kan houden, stook je je een ongeluk. Duur en zéker niet duurzaam. Bovendien is een huis met warmtelekken ook gewoon erg oncomfortabel. Om huiseigenaren in de Hof een beter inzicht te geven in hun woning, kunnen zij gratis een warmtefoto laten maken.

Afgelopen week ontvingen ruim 1.000 huiseigenaren al een brief met aanbod om een gratis warmtefoto te laten maken van de voorgevel van hun huis. Zo kunnen mensen precies zien waar de warmte uit de woning weglekt en kunnen ze isolatiemaatregelen treffen. Met relatief kleine maatregelen kan men vaak al veel winst behalen. Zo zorgt radiatorfolie ervoor dat warmte van de radiator niet de muur in straalt, maar de kamer. Zo hoeft u minder hard te stoken voor dezelfde warmte. Ook het plaatsen van tochtstrips is een relatief kleine ingreep die zichzelf terug kan verdienen. Om dit extra aantrekkelijk te maken kunnen mensen ook nog gebruik maken van de actie Poen voor Groen, waarmee dit soort kleine items gratis aan te schaffen zijn. Kijk voor meer informatie over deze regeling ook op de website van de gemeente, www.hofvantwente.nl

Geselecteerde woningen
De duizend benaderde woningeigenaren zijn niet willekeurig gekozen. De brieven zijn als eerste gestuurd naar straten in Goor en Delden waar relatief oude, vergelijkbare huizen staan. Zo is in Delden gekozen voor de buurten Rupertserf, Schoppenstee, Hooijerinkses, Sint Annabrink, Vogelweiden, Vossenbrink en De Braak. Hier staan huizen gebouwd tussen 1920 en 1982. Er valt nog vaak veel winst te behalen met het beter isoleren van de woning.

Aanmelden
Aanmelden voor het laten maken van een gratis warmtefoto kan via de website www.hofvantwente.nl/warmtefoto. U moet er wel op tijd bij zijn. Aanmelding kan namelijk uiterlijk donderdag 21 januari nog. Huiseigenaren die geen brief gekregen hebben maar wel graag een warmtefoto willen, kunnen contact opnemen met Marianne Hutten. U kunt haar mailen via m.hutten@hofvantwente.nl of bellen op: 06-41 00 88 24.

Meer berichten