PVV Overijssel steunt Voedselbank Midden Twente

PVV Overijssel steunt Voedselbank Midden Twente

HENGELO/BORNE/HOF VAN TWENTE - De Voedselbank Midden Twente mocht afgelopen week een mooie donatie in ontvangst nemen. De PVV-afdeling Overijssel overhandigde maar liefst 1.250 euro aan dit bijzonder goede doel.

De PVV heeft ook dit jaar geld ingezameld voor een voedselbank in Overijssel. Dit jaar werd een bedrag van 1.250 euro opgehaald en gedoneerd aan de Voedselbank Midden Twente. De Statenleden Erik Veltmeijer, Jeanet Nijhof en Joeri Pool keken mee hoe de vrijwilligers in Hengelo hun werk doen. De PVV maakt zich in Overijssel vaker sterk voor de voedselbank. Zo organiseerde de partij eind 2020 een provinciale infosessie over het onderwerp en pleitte het tijdens de provinciale begrotingsbehandeling voor een provinciaal noodfonds voor de voedselbanken in Overijssel om ze door de coronacrisis te loodsen.


Uitdagende tijd
Voor de regionale voedselbanken is het momenteel een zeer uitdagende tijd. Zo nam de vraag naar voedselhulp het afgelopen jaar sterk toe als gevolg van de coronacrisis. Tegelijk liep het aanbod van voedsel door supermarkten juist terug doordat zij concreet meer omzet draaiden en er minder overbleef. De ambitie van de voedselbanken is om hun cliënten iedere week een divers pakket aan te kunnen bieden. Oftewel, voedselbanken moesten soms zelf spullen bijkopen om de pakketten samen te kunnen stellen.

Over de VMT
De Voedselbank Midden Twente biedt voedselhulp aan voor inwoners in de omgeving van Hengelo, Borne en Hof van Twente. Kijk voor meer informatie over hun werk en aanvragen van hulp op: www.voedselbankmiddentwente.nl

Meer berichten