Junior Energiecoach helpt het gezin

Junior Energiecoach helpt het gezin

HOF VAN TWENTE - Junior Energiecoach zet gezinnen vijf weken aan het werk om energie te besparen. Voor een beter milieu én een vollere portemonnee! Het spel gaat in Hof van Twente op 1 maart van start. Inmiddels hebben ruim 130 gezinnen zich al aangemeld! Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Welke apparaten slurpen de meeste stroom en hoeveel lampen branden er in huis? Het gratis spel Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. Met proefjes, puzzels en spelletjes wordt ontdekt waar bespaard kan worden. De gezinnen die meedoen ontvangen thuis een pakketje met de opdrachten, die verspreid over vijf weken moeten worden uitgevoerd. Het spel is gericht op gezinnen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud. Per week kosten de opdrachten ongeveer 15 à 30 minuten. Kinderen gaan in huis bijvoorbeeld op stekkerexpeditie en lampenjacht. Kinderen worden op deze manier echte Junior Energiecoaches, net als hun voorbeeld Varkentje Rund (bekend van Het Klokhuis). Dit alles gebeurt onder het motto: ‘met energie kun je lachen!’

Gratis meedoen
Huurders van Viverion en Wonen Delden in Hof van Twente kunnen gratis meedoen. Voor dit project wordt samengewerkt met HofPower van de gemeente Hof van Twente. Aanmelden of meer informatie? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl. Aanmelden kan uiterlijk op 20 februari. Doe ook mee, help jezelf en het milieu!

Meer berichten