Wethouder zet sport-toppers nog in het zonnetje

HOF VAN TWENTE - Afgelopen jaar was alles anders dan gebruikelijk. Veel was niet mogelijk; qua evenementen, maar ook op sportief gebied. Daarom is het bijzonder dat ondanks alles sommige sporters uit Hof van Twente tóch topprestaties neer wisten te zetten. Zij werden afgelopen week geëerd voor hun inzet.

Normaliter organiseert de gemeente Hof van Twente altijd een gezellige nieuwjaarsreceptie waar dan ook de lokale sporters in het zonnetje gezet worden voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Helaas was dit dit jaar niet mogelijk door de strikte coronamaatregelen. Toch wilde de gemeente dit niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan.

Sportieve toppers
In 2020 hebben een zestal inwoners bijzondere prestaties geleverd. Maud Blokhorst uit Hengevelde werd Nederlands Kampioen schaatsen bij de junioren. Maarten ter Hofte uit Goor werd drievoudig Nederlands Kampioen bij het rolstoeltennis. Gerrit Leunk uit Markelo werd Nederlands Kampioen in de vogelsport. Anita Weekhout werd met haar hond Fidel Nederlands Kampioen in de Internationale Gebruikshonden Prüfüngsordnung. Arend Paalman uit Markelo werd ook in het zonnetje gezet. Weliswaar niet met een specifiek sportkampioenschap, maar voor het schaatsen van 18.980 rondjes afgelopen seizoen, goed voor 7.592 kilometer. Hemelsbreed zo’n beetje exact de afstand tussen Hof van Twente en Beijing in China.

In het zonnetje
Deze toppers werden in het zonnetje gezet door wethouder Harry Scholten; hij bezocht ze thuis om alsnog de felicitaties, een bloemetje en geschenkbon te overhandigen.

Blijf in beweging
Hoewel er op sportief gebied momenteel nog niet veel mogelijk is, moedigt de gemeente zowel deze toppers als alle andere inwoners aan om zéker in beweging te blijven. Het op peil houden van de conditie is belangrijk om de gezondheid te bevorderen én om de eventuele ‘corona-kilo’s’ weg te werken. Bovendien draagt actief blijven ook bij aan de gemoedstoestand in deze uitdagende crisistijd.

Meer berichten