Museumboerderij Wendezoele doet mee aan Textielfestival

AMBT DELDEN - Museumboerderij Wendezoele op het landgoed Twickel is één van de culturele instellingen die bij het Twents Textielfestival zal aanhaken met het thema ‘Van koeienvlaai tot kistentuug’, een prachtig thema voor jong en oud waarbij je kunt zien hoe men vroeger leefde van wat de natuur aanbood.

Hoe leuk is het om je (klein)kinderen op een levende boerderij stap voor stap uit te leggen én te laten zien hoe een koeienvlaai uiteindelijk kan bijdragen aan de kleding welke je aan hebt. Een prachtig proces! Vrijwilligers zijn nu druk bezig met de voorbereidingen. Het thema zal vanaf de opening op 24, april als de maatregelen van de overheid het toelaten, het hele jaar centraal staan. Op 22 augustus is in het programma een aparte textieldag opgenomen.

Over Wendezoele 
Museumboerderij Wendezoele is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden op het Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in de genoemde periode werden verbouwd. De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Meer informatie op: https://www.wendezoele.nl/.

Meer berichten