Tekeningen én bomen voor Dag van de Aarde in de Hof!

HOF VAN TWENTE - Deze donderdag was weer de jaarlijkse Dag van de Aarde. Ook in Hof van Twente werd passend stil gestaan bij het belang van de natuur in de breedste zin!

Om kinderen actief bij deze thema’s te betrekken kregen alle kinderen van de lokale scholen en peuterspeelzalen in maart leuke tekenbladen. Kinderen werden gevraagd om hun “droom van een boom” te tekenen. De kinderen gaven massaal gehoor aan deze oproep; ruim 1.400 leuke tekeningen werden gemaakt en ingezonden.

Kaarten en tekeningen
Een jury koos uit ál deze inzendingen de vijf mooiste tekeningen. Deze werden afgedrukt op een bloeikaart die weer uitgedeeld is aan leerlingen van de scholen. De bloeikaart is een kaart waar bloemzaadjes in verwerkt zitten. Kinderen kunnen deze dus weer planten op een mooi plekje om zo bij te dragen aan een kleurrijke omgeving. De kinderen die de winnende tekeningen maakten zijn: Fien uit Goor, 3 jaar, met haar ‘kreukelboom’. Roos uit Markelo, 5 jaar, tekende haar ‘zwembadboom’. Sander uit Goor, 8 jaar, tekende zijn ‘raceboom’. Lara uit bentelo, 9 jaar, tekende de ‘moestuinboom’ en Sarah uit Delden, 11 jaar, tekende haar ‘toverboom’. De gemaakte tekeningen én bloeikaarten werden door de winnende leerlingen donderdag overhandigd bij de verpleeghuizen in Hof van Twente. Zo konden ook de bewoners genieten van hun fleurige, kleurrijke uitingen.

Bomen geplant
Naar aanleiding van een suggestie van de deelnemende Teun uit Goor, 8 jaar, werd ook nog een passende ‘prijs’ bedacht. Ton suggereerde een boom. Het werd er niet één, maar 15: de winnaars krijgen elk drie boomcertificaten. Eén voor thuis, één voor school en één voor een verpleeghuis. Er zijn dit jaar ook al andere leuke acties gehouden omtrent het belang van bomen. Zo werd in maart als alternatief voor de landelijke boomfeestdag een kleinere plantceremonie gehouden. Hierbij gingen zes kinderen die afgelopen jaar een winnend boomverhaal schreven samen met wethouder Harry Scholten 15 bomen planten aan de Enterseweg in Goor. Kortom, Hof van Twente is dit jaar absoluut weer een stuk groener geworden!

Meer berichten