Foto: Piet Brummer

Een seizoen lang voorverkoop bij zwembad De Mors in Delden

DELDEN – Dat het ook dit jaar een ander jaar wordt dan men op/van Zwembad de Mors gewend is, lijdt geen twijfel. In Delden probeert men echter in kansen te denken. Zo wordt de voorverkoop uitgesmeerd over het seizoen, kunnen alle lessen doorgang vinden en wordt er vurig gehoopt op verdere verruiming vanaf 11 mei. Tot die tijd kunnen er vanaf 2 mei banen getrokken worden.

Chronologisch gezien is de voorverkoop het eerste slachtoffer van de lockdown. Het offer is te overzien: het hele badjaar wordt gewerkt met de gereduceerde tarieven, zodat de laagdrempelige aard van de Deldense zwemvoorziening gehandhaafd blijft. De handeling aan de receptie wordt er iets anders van. Bij het eerste bezoek aan het bad leveren gasten een gepersonaliseerde enveloppe in met daarin een overzicht van de gewenste abonnementsvorm(en), naam/namen, leeftijd(en) en pasfoto(’s). Na afloop van het bezoek ligt het abonnement klaar, samen met een gratis jubileumboekje met 40 pagina’s badhistorie. Uiteraard blijven ook 10-badenkaarten en losse kaartjes beschikbaar.

Lessen en banen
Vanaf 2 mei kunnen banen getrokken worden, op werkdagen tussen 07.00 en 12.00 en tussen 14.30 en 19.45 uur, op zondagen van 10.00 tot 16.45 uur. Hopelijk kan in de loop van mei ook het spelende kind snel bediend worden, eventueel zelfs binnen verruimde openingstijden. Op 3 mei vindt de Zomercheck plaats voor hen die een diploma haalden, maar sindsdien te weinig zwommen, binnen het Opfristraject in de verdere week worden kinderen verder ‘zomerklaar’ gemaakt. Op die derde mei start ook het zwemseizoen voor de leskinderen van het Zwem-ABC. Zwemvaardigheid, Snorkelen en Morsmasters worden verzorgd binnen de context van de buitensport, inhouden zijn ongewijzigd. Hetzelfde beginsel geldt voor het aanbod voor volwassen, waarbij bovendien in bubbels wordt gewerkt.

Praktisch
Veel van de coronarestricties die vorig jaar golden, zijn ook nu nog van kracht. De meeste daarvan vloeien logischerwijze voort uit de algemeen geldende regels, zo dienen bezoekers (en hun huisgenoten) vrij te zijn klachten en is desinfectie een groot goed. Zwembadspecifiek geldt voor banenzwemmers dat zij binnen baanvakken rechts heen en links terug dienen te zwemmen, ook veel praktischer, zo heeft vorig jaar bewezen. Douchen is vooralsnog verboden, maar omkleden kan ‘gewoon’ in de kleedruimtes. Op De Mors hoopt men dat langzaam steeds meer dingen weer gewoon gaan worden. Voor de meest recente vertaling van het coronabeleid bieden de socials en www.zwembad-demors.nl een baken. Voor beweging, vertier en verkoeling is het bad zelf te verkiezen. Komt u ook langs deze mooie zomer om te genieten?

Meer berichten