Ook Bentelo en Hengevelde krijgen straks glasvezel

BENTELO/HENGEVELDE - Snel internet is steeds belangrijker geworden voor inwoners en ondernemers. Naast dat we er graag dankbaar gebruik van maken voor toepassingen zoals het streamen van TV en videobellen, is het ook voor ondernemers ronduit onmisbaar geworden. Voor Hengevelde en Bentelo is er goed nieuws: voor het einde van het jaar start de aanleg van het snelle glasvezelnetwerk in de kernen.

Over het nut en de noodzaak van internet in het algemeen is inmiddels geen twijfel meer. Maar qua snelheid valt er absoluut nog winst te behalen. Voor veel toepassingen zijn snelle verbindingen noodzakelijk, maar menig huishouden in de kleinere kernen heeft nu nog relatief trage aansluitingen via de kabel. Om toekomstige groei van toepassingen mogelijk te maken - en het een fijn vestigingsklimaat te maken voor bedrijven - is snel internet tegenwoordig onmisbaar. Met het snelle, stabiele internet zijn Bentelo en Hengevelde goed voorbereid op de toekomst, zo benadrukt ook wethouder Harry Scholten. De afgelopen tijd werd een glasvezelcampagne gehouden met als doel om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen. Als voldoende huishoudens een toezegging deden om diensten af te nemen via het netwerk, is het voor de exploitant haalbaar om zo’n netwerk aan te leggen. Daisy Meekes, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de campagne in Bentelo en Hengevelde is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”

Nog aanmelden
Inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne aangemeld hebben worden persoonlijk benaderd over de vervolgstappen. Mensen die nu alsnog aan willen melden zonder straks de 650 euro aansluitkosten te betalen kunnen dit nog doen tot 31 mei. Kijk op: www.gavoorglasvezel.nl

Meer berichten