Foto:

Organisaties gezocht die meer jonge vrijwilligers willen

TWENTE - Bestaat uw organisatie uit een steeds ouder wordende groep vrijwilligers? Wilt u meer jongeren als vrijwilliger aantrekken? Dan is het nieuwe programma van het Oranje Fonds ‘De verschilmakers: jong-sociaal-oranje’ iets voor u. Er is plek voor 25 deelnemers die drie jaar lang ondersteuning, begeleiding en een financiële bijdrage krijgen om jongeren, in al hun diversiteit, te bereiken en bij hun werk te betrekken.

Het programma bestaat onder meer uit werksessies, netwerkbijeenkomsten en individuele coaching en begeleiding. Deelnemende organisaties leren van elkaar, van jongeren, en van organisaties die veel ervaring hebben op dit gebied. Daarnaast krijgen deelnemers financiële ondersteuning voor ontwikkeluren. Om in aanmerking te komen voor deelname is het belangrijk dat de sociaalmaatschappelijke organisaties actief zijn binnen het werkterrein van het Oranje Fonds. Hun activiteiten moeten uitsluiting tegengaan en ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Ook ruime ervaring met de inzet van vrijwilligers en een sterk lokaal netwerk zijn vereisten.

Kennis overdragen
De verschilmakers is een programma dat aanvullend is op het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jongeren die daaraan meedoen ontdekken hun talenten terwijl ze tegelijkertijd iets goeds doen voor een ander. Het is de bedoeling dat de deelnemers, nadat ze hun eigen organisatie hebben versterkt, hun kennis overdragen aan vijf andere lokale sociale initiatieven. Dat gebeurt via de zogenoemde train-de-trainer methodiek. Zo ontstaat een olievlek die ervoor zorgt dat steeds meer organisaties ertoe in staat zijn jonge vrijwilligers te betrekken.

Aanmelden kan tot 30 mei via oranjefonds.nl/de-verschilmakers-jong-sociaal-oranje.

Meer berichten