FC Twente Vrouwen Landskampioen!

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen heeft zondagmiddag de landstitel veroverd, het zevende kampioenschap in de historie. De ploeg van trainer Tommy Stroot won op Sportcampus Diekman in Enschede de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag door een treffer van Anna-Lena Stolze met 1-0 en is daarmee niet meer te achterhalen door Ajax en PSV in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

De kampioenschaal arriveerde zondagmiddag alvast in Enschede. Bij winst op ADO Den Haag en puntverlies van PSV bij Ajax, was FC Twente Vrouwen zeker van het kampioenschap. Dit seizoen had FC Twente Vrouwen nog geen zege kunnen behalen op ADO Den Haag, waardoor de ploeg op voorhand wist dat het een moeilijke middag tegemoet ging. Afgelopen week werd in deze kampioenspoule een zege geboekt op Ajax (1-0) en daarmee was FC Twente al zeker van een tweede plek en daarmee ticket voor de voorronde Champions League. Nu dit doel bereikt was, kon de ploeg het andere doel bereiken: landskampioen.

Lang evenwicht
FC Twente en ADO Den Haag hielden elkaar lange tijd in evenwicht, met kansen voor beide teams, en het duurde tot de slotminuten voordat Anna-Lena Stolze de winnende treffer binnenschoot. Een prachtige ontlading en vreugde bij de speelsters, zeker omdat Ajax op dat moment met 3-1 voor stond tegen PSV. Op de een na laatste speeldag van de kampioenspoule veroverde FC Twente Vrouwen de titel, een prachtig prestaties van het team. De zevende titel voor FC Twente Vrouwen, en dat werd gevierd op Sportcampus Diekman.

Meer berichten