Nieuwe enquête: hoe gezond zijn we in Hof van Twente?

HOF VAN TWENTE - Hoe gezond voelt u zich? Hoe gezond bent u daadwerkelijk? Hopelijk kunt u beide vragen positief beantwoorden. Voor de gemeente is het stimuleren van een goede fysieke en mentale gezondheid erg belangrijk; dit is immers de basis voor een fijn leven. Om inzichten te krijgen in de gezondheid van de Hof van Twentenaren in het algemeen is er nu een nieuwe gezondheidsenquête opgezet.

Meten is weten is een belangrijk principe, ook op het gebied van de objectieve en subjectieve gezondheid. De gemeente heeft zich tot doel gesteld om de komende jaren diverse speerpunten op te pakken samen met enkele maatschappelijke partners én u als inwoners. De vier hoofdthema’s zijn: kansrijk opgroeien met gelijke kansen voor iedereen. Vitaal oud worden, met voldoende energie om positief in het leven te staan. Vitale wijken, waar het veilig en prettig wonen is. En een gezonde leefstijl en gezondheid.

Denk mee
Als onderdeel van deze ambitie is nu een enquête opgezet die u in kunt vullen via www.hofvantwente.nl/gezondheid De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze enquête in willen vullen. Om mensen te bedanken voor hun tijd zal er ook een waardebon ter waarde van 100 euro verloot worden onder alle deelnemers.

Twentse uitdagingen
Met de uitkomsten van de enquête wil de gemeente het eigen beleid nog beter afstemmen op de situatie. De uitkomsten moeten dan per wijk of kern een goed beeld opleveren. Hierbij kijkt men ook hoe de situatie is ten opzichte van Twentse en landelijke percentages. Twentenaren hebben helaas statistisch nog een wat ongezondere leefstijl dan mensen uit andere regio’s, zo concludeerde de GGD Twente op basis van eigen onderzoek. Met het onderzoek moet de gemeente kunnen zeggen of bijvoorbeeld Diepenheimers nog relatief vaak roken, of mensen in Goor vaker overgewicht hebben of dat juist Deldenaren te weinig bewegen. Immers, zo zouden lokale activiteiten en voorlichting precies toegespitst kunnen worden op deze aandachtspunten. De gemeente hoopt voor de zomer de uitkomsten te kunnen bespreken.

Meer berichten