Goed advies centraal bij DA Drogisterij Mensink

HENGELO - Het is een winkel met een rijke geschiedenis; de DA drogisterij van John Mensink aan de Industriestraat. In 1972 nam John Mensink de winkel over van zijn vader Frans. Door de jaren heen bouwde ‘Dr. John’ een brede klantenkring op dankzij zijn unieke insteek en goed advies.

John’s grootvader liet het huidige pand aan de Industriestraat bouwen in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Dit met als doel zodat zijn twee dochters Rie en Jo er beide winkels konden openen. Uiteindelijk kwamen de drogisterij van Rie en de fourniturenwinkel van Jo beide in handen van Frans, die de drogisterij voortzette en de fournituren verruilde voor glas, verf en behang. Toen John de zaak overnam werd deze geleidelijk omgezet naar een volledige drogisterij. Hij volgde de opleiding aan de Drogisterij Academie in Bilthoven destijds. Een tijd die heel anders was dan nu; drogisten liepen nog met witte jassen.

Unieke insteek
De drogisterij van John Mensink heeft een bijzondere insteek die we niet vaak zien bij andere drogisterijen. Zo organiseert hij regelmatig spreekuren en controles, zoals voor de cholesterol en magnesiumtekorten. Mensink is een groot voorstander van plantaardige geneesmiddelen; hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Fytotherapie. Al duizenden jaren maakt de mens immers gebruik van planten voor hun geneeskrachtige werking. Naast het vaste DA assortiment verschenen er door de jaren heen ook meer reformartikelen in de winkel. Mensink verkoopt uitsluitend producten waar hij zelf volledig achter staat. Zo kunt u hier terecht voor een breed scala aan eigen merk voedingssupplementen.

Goed advies
Wat de winkel ook uniek maakt is het uitstekende advies waar elke klant op mag rekenen. Dankzij zijn brede achtergrond kan John Mensink in veel gevallen een passende oplossing bieden voor klachten of liever nog: deze voorkomen met preventieve zelfzorg. “Ik zag klanten met hoofdpijnklachten steeds weer terugkomen om grote hoeveelheden paracetamol aan te schaffen. Ik dacht: dat moet anders kunnen. En dan blijkt dat veel voorkomende klachten als hoofdpijn, artrose, migraine en burn-out op een natuurlijke manier verminderd kunnen worden. Of beter: te voorkomen zijn.”

DA Drogisterij Mensink is gevestigd aan de Industriestraat 64-66 in Hengelo. Kijk ook op: www.drogisterijmensink.nl

Meer berichten