Wendezoele weer geopend!

AMBT DELDEN - Sinds woensdag 16 juni is Museumboerderij Wendezoele weer open voor publiek van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Voorwaarde voor een bezoek aan het museum is dat bezoekers geen corona gerelateerde klachten hebben en zij een registratieformulier met contactgegevens invullen. Deze formulieren worden, indien noodzakelijk, uitsluitend gebruikt voor bron- en contactonderzoek. Na 14 dagen worden de formulieren weer vernietigd.

Boerenleven
Dit jaar staat alles in het teken van het Textiel (Textiel Festival Twente). Via een looproute over het erf, tuin en akker kan het boerenleven van toen worden ontdekt. Vrijwilligers laten zien en leggen graag uit hoe natuurlijke producten als vlas en wol als grondstoffen kunnen worden gebruikt voor textiel.

Expositie
Ook komt u tijdens het volgen van de route een expositie tegen van het tv-programma Nieuwe Boeren. Museumboerderij Wendezoele is hofleverancier geweest van dit programma. Materialen die tijdens het programma zijn gebruikt kunt u nu in het echt zien. Zo hangt er een grote foto van de deelnemers en is er een videoscherm geplaatst waarop een compilatie van alle uitzendingen wordt vertoond.

Meer informatie
Ook dit jaar is er weer veel te zien en te beleven bij Museumboerderij Wendezoele. De toegangsprijs voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar bedraagt 1 euro per persoon en voor volwassenen vier euro per persoon. Kijk voor meer informatie over hun activiteiten op: www.wendezoele.nl.

Meer berichten