Foto: Shutterstock

Gemeente hoopt op een geslaagd toeristisch zomerseizoen

HOF VAN TWENTE - Toeristische ondernemers in heel Nederland hopen dit jaar weer op een geweldig zomerseizoen. Door de onzekere situatie omtrent vakantie vieren in het buitenland, zullen ook in 2021 nog veel mensen op zoek gaan naar vertier en ontspanning in hun eigen land. De toeristische en recreatieve sector van Hof van Twente hoopt hier uiteraard van te profiteren.

Deze week worden de nodige versoepelingen van kracht wat het ook weer meer mogelijk maakt om leuke dingen te ondernemen. Wel zullen we de komende tijd met zijn allen de basisregels nog goed in acht moeten nemen. De gemeente probeert actief mee te denken met ondernemers en organisatoren om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verruimde terrassen die ondernemers de komende tijd nog kunnen hanteren om zo iedere gast een veilige plek te kunnen bieden. Daarnaast is de gemeente Hof van Twente er eentje van ‘denken in mogelijkheden’, waardoor hopelijk de evenementenkalender ook weer vol zal stromen de komende tijd. De eerste tekenen zijn er dat dit gaat lukken; meer organisaties kondigen leuke activiteiten aan voor jong en oud. Bij HofMarketing liet Hans Brunnekreef, eigenaar van Music & Show Productions in Goor, al weten dat zij weer veel aanvragen hebben gekregen in een korte tijd. Het bedrijf verzorgt onder meer licht en geluid voor festivals.

Uitdagingen
Uiteraard is het voor veel toeristische ondernemers wel een uitdaging om ook nu de gastvrijheid en gezelligheid te kunnen bieden die gasten gewend zijn. Afgelopen jaar werden in de regio al trainingen gehouden gericht op gastvrijheid bieden in tijden van corona. Afgelopen maandag kregen toeristische ondernemers wederom een online training ‘Gastvrij de Zomer in’, georganiseerd door HofMarketing en uitgevoerd door Hartendieven. “Juist nu is het de tijd om de puntjes op de i te zetten en te zorgen dat onze gastvrijheid als Hof van Twente niet alleen van eigen inwoners blije bezoekers maakt, maar er ook voor zorgt dat bezoekers van buiten de Hof niet kunnen wachten tot zij opnieuw in onze gemeente kunnen verblijven”, aldus HofMarketing. Zij timmeren ook zelf aan de weg met leuke projecten, zoals het opzetten van een audiotour met lokale verhalen voor inwoners en bezoekers.

Meer berichten