Hofkrachtcafé komende maandag in een berm bij Markelo

MARKELO - Komende maandag 5 juli is het volgende Hofkrachtcafé. Dit zal gehouden worden op locatie; in een berm in Markelo. Aanleiding is het thema van deze bijeenkomst: het maaien van de bermen en de bijbehorende afwegingen voor de biodiversiteit in Hof van Twente.

Het al dan niet maaien van bermen staat de afgelopen jaren steeds meer in de belangstelling bij de Twentse gemeenten en natuurorganisaties. Goed bermbeheer kan namelijk bijdragen aan andere belangrijke doelen zoals het ondersteunen van nuttige insecten en het versterken van de biodiversiteit. HofKracht is een initiatief van betrokken inwoners die graag in de brede zin positief bij willen dragen aan duurzame thema’s. Ook het maaibeleid van de gemeente is onderdeel van deze ambitie.

Goede balans
Maaibeheer is tegenwoordig de kunst van een goede balans vinden. Rond deze periode zijn de maaimachines weer volop bezig. Inwoners hebben hier zo diverse ideeën over: zo wil de een liever dat de gemeente helemáál niets maait en de natuur op zijn beloop laat. Anderen zijn juist geen fan van de verwilderde look; zij hebben liever een grasmat als een biljartlaken voor de netheid. Het is dan ook een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen ecologisch en praktisch bermbeheer.

Sprekers
Bij het Hofkrachtcafé zijn enkele sprekers die zullen vertellen over deze en andere uitdagingen. Leo Mees ten Oever trapt af met een ‘inspiratie boost’ over het belang van de berm voor de biodiversiteit. De waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen vertellen over hun opgaven qua het maaien rond water en Bas Schuite en Lieuwe Oost van de gemeente sluiten af met een uitleg over de gemeentelijke opgave. Hierna is er ruim de gelegenheid voor het uitwisselen van vragen en meedenken.

Aanmelden
Wilt u maandag ook meepraten? Aanmelden kan via info@hofkracht.nl U kunt maandag de fiets/auto parkeren op de hoek Stokkumerweg/Goorsestraat. Vanaf hier loopt men naar de locatie. Neem zelf een campingstoeltje en drinken mee om aangenaam te kunnen luisteren.

Meer berichten