<p>LED-lampen besparen 90 procent energie ten opzichte van een halogeenlamp. Een spaarlamp bespaart zo&#39;n 85 procent energie.</p>

LED-lampen besparen 90 procent energie ten opzichte van een halogeenlamp. Een spaarlamp bespaart zo'n 85 procent energie.

(Foto: Shutterstock)

Ook nu nog 50 euro terug voor energiebesparende producten

HOF VAN TWENTE - De zomervakantie is een ideaal moment om eens wat klusjes in en om het huis aan te pakken. Zo ook het verduurzamen van de woning. Er zijn veel kleine energiebesparende maatregelen die zichzelf snel weer terugverdienen. En dit gaat helemaal snel wanneer je ze ook nog eens gratis kunt krijgen!

Duurzaam Thuis Twente heeft al een tijdje de actie ‘Poen voor Groen’ lopen. In Hof van Twente, Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo en Twenterand kunnen inwoners tot 50 euro terugkrijgen wanneer zij energiebesparende producten kopen bij deelnemende bedrijven. De actie is inmiddels een dusdanig succes dat de looptijd verlengd is naar 31 augustus. Relatief kleine maatregelen leveren al snel nette besparingen op, zeker wanneer iedereen een beetje doet. De duurzame producten die mensen aan kunnen schaffen passen dan ook goed binnen dit thema. Zo kan men tochtstrips, tochtborstels, radiatorfolie en kozijnfolie aanschaffen, maar ook een slimme thermostaat, waterbesparende douchekop, waterbesparende perlator, LED-lampen, bespaarstekkers en een energieverbruiksmanager. Kortom, hoe duurzaam uw huidige woning ook is - er zijn waarschijnlijk nog wel wat producten waar u baat bij zou kunnen hebben.

Om deel te nemen aan de actie schrijft u zich in via www.poenvoorgroen.nl Op de website staat een lijst van lokale winkels waar u producten kunt kopen. In Hof van Twente zijn dit Hubo aan de Wheeweg 12 in Goor, Karwei aan de Mossendamsdwarsweg 6 in Goor, Probin aan de Enterseweg 3 in Goor, Ten Dam aan De Eiken 1 in Delden en de Welkoop aan de Prinses Irenestraat 1B in Markelo. Na aanschaf dient u het kassabonnetje in via de site, waarna u binnen 6 weken maximaal 50 euro ontvangt. Geeft u minder uit, dan ontvangt u dat bedrag. Meerkosten zijn voor eigen rekening.

Meer berichten