<p>Paardrijden is gezond, gezellig en geeft zelfvertrouwen. Helaas is het niet vanzelfsprekend voor mensen met een beperking.</p>

Paardrijden is gezond, gezellig en geeft zelfvertrouwen. Helaas is het niet vanzelfsprekend voor mensen met een beperking.

Kledinginzameling voor Stichting Paardrijden Gehandicapten

HOF VAN TWENTE - Van 15 tot en met 20 juli wordt in Hof van Twente door de VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost) gebruikte kleding ingezameld, ten behoeve van het paardrijden voor mensen met beperkingen.

De Stichtingen Paardrijden Gehandicapten Rijssen Holten en ‘t Leijerweerd te Enter hebben er veel belang bij dat er veel gebruikte kleding, huishoudelijk textiel en gebruikte schoenen worden ingezameld. De opbrengst wordt namelijk verdeeld onder de Stichtingen Paardrijden Gehandicapten in Oost-Nederland, waaronder ook de bovengenoemde Stichtingen. Door de opbrengst van deze kledinginzameling zijn zij in staat het financieel mogelijk te maken dat ruiters en amazones bij de Stichting kunnen paardrijden. Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden van deze jonge mensen gebeurt onder verantwoordelijkheid van speciaal opgeleide instructrices. Het is leuk én je blijft lichamelijk actief. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard en pony. Paardrijden is een enorme kans binnen de mogelijkheden van gehandicapten. De VPGO is hierbij een uitstekend instrument. Zij overkoepelt Stichtingen in Oost-Nederland, die goedgekeurd zijn om te rijden met gehandicapte. Hoofddoel is: het laten paardrijden van gehandicapten op verantwoorde wijze. De VPGO adviseert en steunt haar leden waar mogelijk, dus vooral financieel.

De VPGO verdeelt de opbrengst onder de aangesloten Stichtingen, waaronder bovengenoemde Stichtingen. De inzamelingszak wordt van circa 12 tot en met 15 juli verspreid in de kernen Delden, Ambt-Delden, Bentelo, Goor en Markelo. Wilt u de aangeboden zak vullen met overtollig geworden kledingen niet meer te gebruiken schoenen? Als u de goed gevulde zak aan de straat zet op de dag die op de zak staat, dan wordt deze door de inzamelaar van de VPGO opgehaald. Zakken niet opgehaald? Bel dan de contactpersoon bij S.P.G. ‘t Leijerweerd: tel. 06-51553422,

Meer berichten