<p>Hens en Trinette van Enst waren deze week zestig jaar getrouwd.&nbsp;</p>

Hens en Trinette van Enst waren deze week zestig jaar getrouwd. 

(Foto: Myrna van Enst.)

Samen genieten van de oude dag

GOOR – Het was dinsdag een feestelijke dag voor Hens en Trinette van Enst uit Goor. Het echtpaar was zestig jaar getrouwd. De kinderen waren op bezoek. Burgemeester Ellen Nauta kwam die middag ook op visite. Hens (85) en Trinette (83) genoten van alle aandacht. Het echtpaar voelt zich thuis in Goor. Ze wonen nu in appartementencomplex Aan de Zwanendrift. Daar aan de Markeloseweg hebben ze een fraai uitzicht op de ijsbaan. Schaatsers zijn er niet te bekennen. Op de baan groeit gras.

Hens en Trinette wonen bijna hun hele leven al in Goor. Maar geboren zijn ze hier niet. Ze komen van oorsprong uit de Randstad. De wieg van Trinette stond in Amsterdam. ,,Ik ben als veertienjarig meisje naar Goor verhuisd. Mijn vader kreeg werk bij Eternit. Maar in het begin vond ik het helemaal niet zo leuk hier. Ik was liever in Amsterdam gebleven, maar die keuze had ik als kind natuurlijk niet”, zegt ze. Nu denkt Trinette daar anders over. Ze woont met veel plezier in Goor. ,,We zijn in de beginjaren zestig nog naar Monnickendam verhuisd. Hens had daar werk. Maar we zijn daar maar vier jaar gebleven”, zegt Trinette. ,,We waren”, zo vervolgt Hens, ,,blij dat we weer naar Twente terug konden. We woonden nog even in Hengelo en zijn daarna naar Goor teruggegaan.”

Ook hij is geen Tukker van oorsprong. Hens werd geboren in Utrecht. ,,Maar daar heb ik maar heel even gewoond. Mijn vader ging als tandarts in Goor aan het werk. Ik was nog een peuter toen we uit Utrecht zijn vertrokken.” Hens vertelt graag over zijn leven. Aan hobby’s geen gebrek. Fotograferen bijvoorbeeld vond hij prachtig. De kinderen moesten regelmatig poseren. Ook ging hij de natuur in om foto’s te maken. ,,Met de fotorolletjes ging ik naar fotozaak Smelt. Die is rijk geworden van alle foto’s”, zegt Hens met een lach. De dochters Myrna en Jacqueline kunnen zich dat goed herinneren. Het echtpaar kreeg drie kinderen: twee dochters en zoon Remco. Ook werd er op zondagmiddag naar klassieke muziek geluisterd. Dat was vaste prik.

Een andere hobby van Hens was modelvliegen. Vliegen oefende op hem een grote aantrekkingskracht uit. ,,Ik vond de luchtmacht heel interessant. Destijds was ik ook lid van de Goorse luchtvaartclub. Met een modelvliegtuig ging ik vaak naar de Borkeld.” Hens zette zich ook in op bestuurlijk vlak. Zo was hij wethouder toen Goor nog een zelfstandige gemeente was. Het liberalisme sprak hem het meest aan. De VVD is zijn partij. Het echtpaar houdt ook van lezen. Trinette wil deze week nog naar de bibliotheek. ,,Ik heb de detective Iene Miene Mutte van M.J. Arlidge gereserveerd. Dat boek ligt nu klaar. Ik lees graag thrillers”, zegt ze. Kranten en tijdschriften worden eveneens gelezen. Ze hebben een abonnement op De Telegraaf en met buren wordt Tubantia gedeeld.

Tekst: Stefan Wegdam

Meer berichten