<p>AutoMaatje is in veel gemeenten actief om vervoer te bieden voor mensen die zelf minder mobiel zijn. Zij zoeken nieuwe vrijwilligers.</p>

AutoMaatje is in veel gemeenten actief om vervoer te bieden voor mensen die zelf minder mobiel zijn. Zij zoeken nieuwe vrijwilligers.

(Foto: Paul Tolenaar)

AutoMaatje zoekt nieuwe vrijwilligers

HOF VAN TWENTE - De vervoersdienst AutoMaatje is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In september 2019 ging deze dienst van start in Hof van Twente. Vrijwilligers verzorgen dan met hun eigen auto het vervoer van plaatsgenoten die minder mobiel zijn en geen eigen vervoer hebben. De dienst is tegenwoordig ook actief in Diepenheim.

AutoMaatje is in veel gemeenten actief, met als doel om inwoners zo mobiel mogelijk te houden. Zo kan men AutoMaatje inzetten voor bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis, voor boodschappen of een andere activiteit. Daarnaast zette men zich ook in voor het vervoer naar vaccinatielocaties, wat zeker voor de oudere inwoners een erg fijne dienst was.

Door de coronacrisis en door natuurlijk verloop vielen ook bij deze vrijwilligersorganisatie vrijwilligers af. AutoMaatje hoopt daarom weer wat nieuwe mensen te vinden die zich in willen zetten voor hun gemeenschap. Vrijwilligers moeten een eigen auto hebben en in bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Men ontvangt dan een vergoeding voor de gereden kilometers en eventuele parkeerkosten. Ook iets voor u? Neem contact op met 0547-27 00 53 of email: vrijwilligerszaken@salut-welzijn.nl

Meer berichten