<p>Cli&euml;nten van het DAC maken zelf de inhoud van deze leuke tuintas. Door deze te kopen steunt u hun activiteiten.</p>

Cliënten van het DAC maken zelf de inhoud van deze leuke tuintas. Door deze te kopen steunt u hun activiteiten.

Koop een leuke tuintas en steun het DAC van Aveleijn in Goor

GOOR - De groep van Aveleijn’s Dagactiviteitencentrum (DAC) de Roos uit Goor heeft niet stil gezeten tijdens de lockdown. De geclusterde groep, die alleen nog in compartimenten samenkomt, heeft een heuse tuintas ontwikkeld.

Met dit gezamenlijke project, is er voor cliënten ruimte om in eigen ritme aan de slag te gaan. Ze werken op het dagcentrum in hun eigen tempo aan een item voor in de tas. Zo’n 10 cliënten werkten aan het project mee om de producten te maken en de tuintas samen te stellen. En niet zomaar een tas, een volle tas met inhoud: kaarten, serveerplank, tapas schaal, decoratieve hanger, kussenhoes, hanger en nog meer. Het traject wordt begeleid en ondersteund door de begeleiders van de locatie. Marieke Zandvoort (begeleider DAC de Roos): “Het is 80 procent de cliënten die de inhoud van de tas hebben gemaakt. Het draagt iets bij en je wordt als cliënt gezien. Dat is een waardevolle gedachte.”

De begeleiders van DAC de Roos kunnen de cliënten door deze tas iets leren, ze ondersteunen en met kleine stapjes komen ze gezamenlijk tot het eindproduct. De ontwikkeling die de cliënten daarmee doorlopen is waardevol en voor zowel de cliënt als de begeleiders met recht een zinvolle dagbesteding.

De tuintas is hét zomerse item om aan te schaffen! Niet alleen als leuk cadeau (voor jezelf), maar ook het achterliggende idee dat de opbrengst weer geïnvesteerd kan worden in nieuwe producten om mee te werken. De kosten van de tas bedragen slechts 14,95 euro. Een leuke manier om positief bij te dragen aan de werkzaamheden van deze cliënten op het DAC. Hoe je de tuintas kan bemachtigen? Stuur een (prive) bericht op Facebook DAC de Roos of bel met DAC de Roos op: 0547-260793.

Meer berichten