<p>Merel Vercammen; &eacute;&eacute;n van de talenten die het komende seizoen te zien zal zijn tijdens Delden Klassiek. (Foto: Marco Borggreve)</p>

Merel Vercammen; één van de talenten die het komende seizoen te zien zal zijn tijdens Delden Klassiek. (Foto: Marco Borggreve)

Kaartverkoop Delden Klassiek van start: concerten op mooie locaties

DELDEN - De kaartverkoop voor het nieuwe concertseizoen van Delden Klassiek is gestart. De organisatie presenteerde deze week de nieuwe seizoensbrochure, waar de liefhebber al reikhalzend naar uitkeek.

Stichting Delden Klassiek organiseert klassieke concerten op drie locaties in en rond Delden. Het programma voor 2021-2022 biedt twee concerten in Hoeve De Haar, zes concerten in de Oude Basiuskerk en twee concerten in Kasteel Twickel. Na een vanwege coronamaatregelen grotendeels geannuleerd concertseizoen, hoopt de stichting het publiek vanaf september 2021 weer in groten getale te mogen verwelkomen.

Al meer dan vijftig jaar slaagt Delden Klassiek erin om musici te contracteren die meedraaien in de hoogste regionen van de nationale en internationale concertpraktijk. Met liefde en lof schreven topmusici als Jaap van Zweden, Janine Jansen en Amsterdam Sinfonietta in het gastenboek over de gastvrije ontvangst, de locaties met hun prachtige akoestiek en het talrijke aandachtige publiek. Komend seizoen maken onder anderen de violisten Isabelle van Keulen, Daniel Rowland en Tosca Opdam, het pianistenduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar, het Calefax Rietkwintet en de pianisten Ralph van Raat en Alexander Ullman hun opwachting in Delden. Als vertegenwoordigers van de nieuwe generatie geven sopraan Bernadeta Astari en violiste Merel Vercammen een bijzonder concert waarin zij naast klassieke werken improvisaties spelen op het thema The Zoo.

Kaarten kan men bestellen via www.deldenklassiek.nl. Wie de seizoensbrochure thuisgestuurd wil krijgen, kan een bericht met adresgegevens sturen naar info@deldenklassiek.nl.

Nog steeds is het in verband met corona onontkoombaar om een voorbehoud te maken, aldus de organisatie. Zo zou het mogelijk kunnen zijn dat bezoekers uiteindelijk toch aan extra toegangscriteria moeten voldoen zoals het tonen van een vaccinatiebewijs. Ook valt niet uit te sluiten dat er uiteindelijk minder mensen bij een concert kunnen zijn dan er kaarten verkocht zijn. Uiteraard krijgen mensen dan hun geld terug. Wel is het zo dat mensen die het laatste kaarten gekocht hebben in zo’n geval het eerste geannuleerd worden. Koop dus op tijd kaarten. Alle informatie over seizoen 2021-2022 is te vinden op www.deldenklassiek.nl.

Meer berichten