Foto:

Mooie optredens in de Oude Blasiuskerk Delden

DELDEN - De komende tijd organiseren de Cultuurvrienden weer enkele mooie concerten en voorstellingen in de Oude Blasiuskerk in Delden. Hoewel de pandemie nog wel wat beperkingen oplegt kunnen liefhebbers toch genieten van een prikkelend programma. Kijk voor actuele ontwikkelingen ook eens op: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl

Het eerstvolgende concert staat gepland voor volgende week zaterdag 4 september om 19.30 uur. Het duo Scatenato komt weer op het podium. Celliste Barbera Vinke-Deinum en pianist Han Schokker brengen een royaal programma met Russische klassieke muziek ten gehore. Vol vervoering, ontroering en bij vlagen verrassend aldus de Cultuurvrienden. Dit alles met de nodige passie; de naam Scatenato betekend immers ongeremd.

Barbera Vinke-Deinum begon op elfjarige leeftijd met haar cellolessen bij André de Graeff in Apeldoorn. Sinds 2014 maakt zij deel uit van Salonorkest Belle Epoque waarmee zij onder meer in het Rijksmuseum Twente op heeft getreden. Han Schokker studeerde piano aan het conservatorium in Enschede. Hij vervolgde zijn studie bij M. Verschoor in Hilversum en de bekende Russische pianist M. Markov. Door de jaren heen specialiseerde hij zich in koordirecte en heeft hij meerdere koren onder zijn leiding. Kortom, twee gedreven talenten.

Meer berichten