<p>Trainer Mark Bolink van Twenthe Goor. Foto: Orange Pictures.&nbsp;</p>

Trainer Mark Bolink van Twenthe Goor. Foto: Orange Pictures. 

(Foto: )

Tweede seizoen voelt als nieuwe start

GOOR - Twenthe heeft inmiddels twee oefenwedstrijden achter de rug. De selectie wordt getraind door Mark Bolink, die aan zijn tweede seizoen is begonnen bij de tricolores. Maar het is min of meer een nieuwe start. “Want vorig seizoen hebben we maar heel weinig gespeeld. De competitie werd na een maand stilgelegd vanwege corona”, zegt Bolink. Zijn ploeg speelde maar drie competitiewedstrijden. Al met al werden er vorig seizoen slechts tien wedstrijden afgewerkt. Voor de competitie waren er eerst drie bekerduels en drie oefenwedstrijden. Aan het van het seizoen was er nog een oefenduel tegen Fleringen.

Nu hopen Bolink en zijn selectie dat de competitie op een normale wijze kan worden afgewerkt. “We hebben twee jaar achter de rug, waarin door corona de competitie niet is afgemaakt. In het eerste coronajaar was ik nog geen trainer van Twenthe. Het was toen een heel lastig seizoen.” Twenthe bivakkeerde onderin en moest zelfs degradatie naar de vijfde klasse vrezen. Dat onheil bleef de Gorenaren bespaard. Bolink kon daardoor in zijn eerste seizoen in de vierde klasse beginnen. “Maar in dat jaar speelden we dus maar drie wedstrijden. Daarin deden we het best goed. We hadden zes punten en in twee wedstrijden wisten we de nul te houden.” Na de vroegtijdige stillegging van de competitie hoopte Bolink op een hervatting. Maar dat gebeurde niet. Zelfs een halve competitie zat er niet in. “We zijn na de lockdown wel lang doorgegaan met trainen. Tussen de laatste training van vorig seizoen en de eerste training van dit seizoen zaten maar drie weken. Inmiddels hebben we ook twee oefenwedstrijden gespeeld.” Twenthe begon de voorbereiding met een 4-1 zege tegen vierdeklasser Lettele. Daarna volgde een 1-1 gelijkspel tegen Heeten, dat eveneens in de vierde klasse uitkomt. 

“Tegen Lettele kwamen we heel snel op achterstand. Na anderhalve minuut stonden we met 1-0 achter.” Maar Twenthe herpakte zich en wist nog vier keer te scoren. Tegen Heeten was er meer weerstand. “Maar in die wedstrijd begonnen we wel goed. We verzuimden om kansen af te maken. Daarna werd Heeten sterker, maar in de tweede helft kregen we weer grip op ze.” De eerstvolgende tegenstander is Bentelo. Bolink moet zijn ploeg klaarstomen voor een seizoen zonder degradatievrees. De oefenmeester vindt dat zijn selectie daar genoeg kwaliteit voor heeft. “We hebben een brede groep met talentvolle jongens. Maar ik weet ook dat we eerst vertrouwen moeten winnen. Na de degradatie uit de derde klasse was er een moeilijk jaar in de vierde klasse. Daarna volgde het seizoen met maar drie competitiewedstrijden. We willen zo hoog mogelijk eindigen, maar zijn daarbij van meerdere factoren afhankelijk. Daarom ben ik voorzichtig om te zeggen op welke plek we moeten eindigen.”

Door Stefan Wegdam

Meer berichten