<p>Koopjesmarkt in Goor. Deze vrijdag en morgen is er een nazomermarkt. Foto: Willmedia.&nbsp;</p>

Koopjesmarkt in Goor. Deze vrijdag en morgen is er een nazomermarkt. Foto: Willmedia. 

(Foto: )

Twee gezellige dagen in hartje Goor

GOOR - Gelukkig kan er weer wat georganiseerd worden. Daar is BIZ-secretaris René van Ommen blij mee. De BIZ is immers opgericht om voor de inwoners van Goor ‘leuke dingen’ te kunnen organiseren. In de winkelstraten moet het weer gezellig zijn. “Vorig jaar konden we door corona niet veel doen. Toch was er nog een loterij en aan het einde van het jaar een feestverlichting. Nu hebben we een nazomerkoopjesmarkt georganiseerd. Die was er vorig jaar niet. De nazomerkoopjesmarkt is de opvolger van de restantenmarkt”, zegt Van Ommen.

De restantenmarkt was een initiatief van de modewinkels. Koopjesjagers werden met forse kortingen naar de kledingzaken gelokt. De nazomerkoopjesmarkt is echter groter van opzet. Daar kunnen alle winkeliers aan meedoen. Een dertigtal winkels heeft een kraam. Daar worden allerlei spullen aangeboden. Uiteraard met korting. Bezoekers kunnen profiteren van kortingen die oplopen tot vijftig procent. “Veel winkeliers doen mee.” Maar er is vandaag vrijdag 3 september en morgen zaterdag 4 september meer te zien dan alleen een warenmarkt. Stichting BIZ Centrum Goor heeft eveneens voor een randprogramma gezorgd. Kindervertier ontbreekt niet. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld uitleven op springkussens. “Verder is er een draaimolen. Ook Circus Caroly en ballonnenclown Marcel zijn aanwezig. Voor de jongste jeugd hebben we leuke dingen georganiseerd.” Het evenement kan met inachtneming van de coronamaatregelen georganiseerd worden. De organisatie hoopt dat de bezoekers daar rekening mee houden. “Daar wordt op de posters op gewezen. De anderhalve meter-maatregel is nog steeds van kracht.” De nazomerkoopjesmarkt is vandaag de hele dag. Ook in de avonduren. Het is immers koopavond in Goor. Ook morgen staan de hele dag kramen in het centrum.

Ook zaterdag staan de hele dag kramen in het centrum. “Maar zaterdagmiddag om 13 uur wordt het centrum wel afgesloten. Vanaf dat tijdstip zijn namelijk de activiteiten voor de kinderen”, zegt BIZ-secretaris René van Ommen.

Meer berichten